Objavljene fotografije hrvatskih huligana: Kriju lica kao zmije noge!
FOTO: Cropix

Nakon nereda u Atini

Objavljene fotografije hrvatskih huligana: Kriju lica kao zmije noge!

Admin Čaušević

Pojavile su se prve fotografije uhapšenih hrvatskih uligana koji su u noći sa ponedjeljak na utorak divljale na ulicama Atine što je dovelo i do smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a, Michalisa Katsourisa.

Tokom noći i dana uhapšeno je oko 100 navijača Dinama među kojim je osim Hrvata bio i jedan bh. državljanin, kao i državljani Austrije i Njemačke.

Oni su tokom dana privedeni na saslušanje gdje su i nastale njihove prve fotogafije nakon nemilog događaja.

Huligani su iz istražnog zatvora na saslušanje prevezeni u autobusima, hodali su u parovima i bili su vezani lisicima. Svi su nastojali da pokriju lice kako znaju i umiju.

Privođenje uhapšenih navijača Dinama na saslušanje

Iz Grčke stižu vijesti da su neki od navijača Dinama već pušteni na slobodu, navodno se radi od devet hrvatski državljana koji su slobodni da se vrate u svoju zemlju nakon saslušanja.

Oglasi

Tokom dana grčka policija je uspjela uhvatiti još nekolicinu pristalica zagrebačkih Modrih. Neki su uhapšeni u hotelu, a neki na graničnim prijelazima sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Uhapšeni huligani će sutra biti izvedeni na ispitavnje kod istažnog sudije, a u međuvremenu je od svakog od njih uzeti DNA radi istrage koja je uveliko u toku.

Uhapšeno je oko 100 navijača Dinama među kojim je i jedan bh. dražavljanin

Upravo nakon uzetog DNA došlo je do mogućeg zaokreta u cijelom slučaju te postoji mogućnost da je nesretnog navijača AEK-a ubio grčki državljanin, a ne neko od navijača Dinama kao što se mislilo u prvi mah.

Hrvatski mediji, odnosno Nova TV, je izvijestila kako se policija ima otiske ubice te se navodno nekom od grčkih navijača, odnosno pristalica Panathinaikosa koji suzajedno sa sa Bad Blue Boysima divljali po Atini.

Huligani su privedeni u parovima i sa lisicama na rukama

S obzirom da je došlo do smrtnog slučaja, a uzimajući u obzir rigoroznost zakona protiv huligana neće biti iznenađenje ako većina navijača Dinama dobije po mjesec dana istražnog zatvora.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Koliko je zapravo rigorozan zakon u Grčkoj najbolje govori informacija da je nedavno čak sedam navijača PAOK-a osuđeno na doživotnu robiju nakon ubistva pristalice Arisa prije tri godine.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Molim vas, pa niste u pravu, za kaj ste tako zločesti!!!@ Pa ovo je fina hrvatska mladež krenula na ljetovanje malo južnije i slučajno fulili skretanje za Dubrovnik kad ono od jednom Atina!!!! Željeli su pitati lokalnog momka kako da se vrate nazad ali je on bio toliko neljubazan da su ga morali ubit jer troši kisik bez veze!!!! Hrvatska mladež nikad nije kriva!!!!
0 2
Amcho1
Pitajte tog BH državljanina da li priznaje Bosnu i Hercegovinu. Kada je širiti lošu sliku onda je BH državljanin, a u stvari taj BH državljanin priznaje samo šahovnicu i okreće leđa himnoj Bosne i Hercegovine. Ne vraćajte ga u BiH, eto vam ga halalosum, ali neće njega ni šahovnica, samo toga nije svjestan.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti