Jakirović doživio najveću trenersku sramotu - Navijači ga gađali grudama, orilo se "Jakire, odlazi"!
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon sramotnog poraza

Jakirović doživio najveću trenersku sramotu - Navijači ga gađali grudama, orilo se "Jakire, odlazi"!

Esmer Oštraković

Fudbaleri Dinama poraženi su u odgođenoj utakmici 4. kola SuperSport HNL-a, a na Maksimiru je šok domaćoj ekipi priredila ekipa Lokomotive. Konačan rezultat bio je nevjerovatnih 3:0 za goste.

Dinamo je pokušavao u prvom poluvremenu, ali šokirao ih je Duje Čop sa dva veoma brza gola i već tada se nazirala senzacija.

Obzirom da se Dinamo znao vraćati iz rezultatskog deficita i ranije, vjerovali su navijači Dinama da bi se moglo isto desiti i sada.

Nije se desilo. Navijači Dinama bili su jako nezadovoljni, a na poluvremenu su svoje igrače zvižducima ispratili u svlačionicu.

Drugo poluvrijeme nije donijelo ništa bolju igru, a prema pisanju Index.hr kod rezultat 2:0 grudama su gađali klupu Dinama i Sergeja Jakirovića.

Oglasi

To nije bio kraj "sramote" koju je Jakirović doživio danas je su mu navijači poslije primljenog trećeg gola počeli skandirati "Jakire, odlazi".

Duje Čop na samom otvaranju dva puta šokirao Dinamo, povratka nije bilo

Dinamo je ofanzivno krenuo, no u petoj minuti Duje Čop trese mrežu glavom od stativu, što je mnoge iznenadilo.

Dvije minute kasnije 0:2. Bivši Dinamovac Čop nakon lijepe akcije lobuje Zagorca i Maksimir je utihnuo.

Nakon toga incijativa Dinama, no nisu Modri mogli do gola. Kaneko je bio u sjajnoj šansi u 36. minuti, no nije pogodio.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je krenuo žestoko, jasno je bilo Modrima da ima igraju samo tri boda, a to je otvorilo i prostora Lokomotivi. Nakon toga prijeti i Kaneko, ali ide to u korner.

U 86. minuti Špikić je išao sam na gol, nije imao hrabrosti šutirati, dodavao je i to se pokazalo kao vrlo loš izbor, da bi na drugoj strani iskusni Duje Čop postigao novi pogodak i završio priču oko pobjednika.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Jakirovic jedan veliki seljak i necovjek,ja neznam odakle ga ikako u Dinamu,lik je sa Mariborom ispao od amatera iz Sjeverne Irske Coleraine,veliki seljak
5 0
plemic
e moj profesore, zrinjski i rijeka nisu tvoj nivo. sad sa željom u federalnu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi