Sky tvrdi da je transfer realizovan, poznato koliko će Dinamo platiti za Brekala
Brekalo će ostatak sezone provesti na posudbi u Zagrebu (Foto: EPA)

Stiže ubrzo u Zagreb

Sky tvrdi da je transfer realizovan, poznato koliko će Dinamo platiti za Brekala

Edmir Škorić

Čini se da je hrvatski fudbaler Josip Brekalo konačno saznao u kojem klubu će provesti ostatak sezone.

Dugo traje sapunica oko Brekala, kojeg svim silama Dinamo pokušava dovesti iz Fiorentine na posudbu. Čas je bio korak od Maksimira, čas nekog drugog kluba, jedno vrijeme je bilo "gotovo sigurno da će ostati u Fioretnini", ali čini se da je njegova budućnost ipak u Zagrebu.

Prije današnje utakmice Dinama i Lokomotive, na Maksimiru je viđen njegov menadžer Andy Bara, koji je napuštao klupske prostorije ispod zapadne tribine.

"Blizu smo dogovora", navodno je rekao novinaru Sportskih novosti.

Sada se čeka konačan dogovor Dinama i Fiorentine, a u narednim bi danima Brekalo trebao stići na potpis ugovora s Modrima i on bi bez ikakve dileme bio najveće pojačanje ovog tima za nastavak sezone.

Oglasi

Istovremeno, italijanski Sky Sport navodi da će Brekalo postati igrač Dinama i da su pregovori u završnoj fazi, te da se radi o šestomjesečnoj posudbi.

Jučer je Dinamov trener Sergej Jakirović potvrdio stand-by pregovore s Fiorentinom, no posao je ovih sati deblokiran i pred realizacijom. Brekalo će se vratiti u dres zagrebačkog Dinama osam godina nakon oproštaja od ekipe u kojoj je odrastao.

Iz Firence pojedini novinari tvrde da će Dinamo platiti 100.000 eura za posudbu fudbalera, te da će on već sutra stići u hrvatsku prijestolnicu. Osim toga, ako osvoji ligu, Dinako će Fiorentini platiti dodatnih 100.000 eura i 200.000 eura ako izbori grupnu fazu Lige prvaka.

I dok se završava veliki posao, Dinamo u ovim trenucima igra utakmicu koju "ne smije izgubiti", a jako loše je krenulo budući da na Maksimiru manji gradski rival vodi sa 2:0

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Duje Čop je šokirao Modre sa dva brza gola. Dinamo ima veliki zaostatak za Hajdukom i poraz u ovom meču bi mogao da ga udalji od titule.

Mada, Dinamo se znao vraćati iz ovakvih situacija posebno protiv ekipa kao što je Lokomotiva, tako da je prerano da ih se otpisuje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi