Dinamo je dobio najbolniji udarac u borbi za prvaka: Duje Čop ponizio Modre na Maksimiru!
Detalj sa meča na Maksimiru Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Da li će Jakirović preživjeti i ovo?

Dinamo je dobio najbolniji udarac u borbi za prvaka: Duje Čop ponizio Modre na Maksimiru!

Samir Mlaćo

Drugi dio sezone u Hrvatskoj je počeo, doduše zaostalom utakmicom prvog dijela sezona HNL-a.

Dinamo i Lokomotiva su zamijenili domaćinstvo, meč je odigran na Maksimiru, a već nakon osam minuta Lokomotiva je vodila 2:0. Na kraju je završilo 3:0, a navijači Dinama tužni, bijesni i razočarani napustili su svoj dom. Pitaju se da li je kraj dominacije njihovog voljenog kluba u HNL-u, te ko je kriv...

Dinamo je ofanzivno krenuo, no u petoj minuti Duje Čop trese mrežu glavom od stativu, što je mnoge iznenadilo. Dvije minute kasnije 0:2. Bivši Dinamovac Čop nakon lijepe akcije lobuje Zagorca i Maksimir je utihnuo.

Nakon toga incijativa Dinama, no nisu Modri mogli do gola. Kaneko je bio u sjajnoj šansi u 36. minuti, no nije pogodio. U prvoj minuti sudijske nadoknade Perković u šansi za Modre, no Čavlina sjajno brani i na pauzu se otišlo pri 2:0 za Lokomotivu.

Dinamo je krenuo žestoko, jasno je bilo Modrima da ima igraju samo tri boda, a to je otvorilo i prostora Lokomotivi. Nakon toga prijeti i Kaneko, ali ide to u korner.

Oglasi

Lokomotiva se branila, ali i čekala svoju šansu iz kontri, dok su u Dinamu bili svjesni da bi jedan pogodak 'zapalio' sve i promijenio stanje na terenu. U 61. minuti ubacuje Ristovski, ali niko nije pratio da tu loptu ubaci u mrežu Lokomotive, a Sergej Jakirović je sa nevjericom mahao glavom.

Sergej Jakirović je sve karte poslao u napad, a u 66. minuti nakon kornera Ademi trese prečku. U 75. minuti kontra Gorice, moglo je biti 0:3, no zatresao se vanjski dio mreže. Tri minute kasnije velika gužva pred golom Lokomotive, no Bulat loše šutira i gosti su mogli odahnuti.

U 86. minuti Špikić je išao sam na gol, nije imao hrabrosti šutirati, dodavao je i to se pokazalo kao vrlo loš izbor, da bi na drugoj strani iskusni Duje Čop postigao novi pogodak i završio priču oko pobjednika. Ostalo je 0:3, te je ovo druga pobjeda Lokomotive u 25 utakmica na Maksimiru. Za Dinamo bolan udarac, a ko zna šta će biti sa Sergejom Jakirovićem. Teško će i ovo preživjeti, ako znamo da je bio na udaru kritika i tokom prvog dijela sezone.

Dinamo sada ima jednu utakmicu manje za Hajdukom, a prednost Splićana i dalje je 'velikih' sedam bodova. Modri su 'na koljenima', a drugi dio zvanično počinje tek za vikend. Hajduk dočekuje Rijeku, dok Dinamo gostuje Istri u subotu.

Lokomotiva je stigla do pete pobjede ove sezone i nalazi se na sredini tabele.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

SuperSport HNL, zaostali meč 4. kola:

GNK Dinamo Zagreb - NK Lokomotiva 0:3

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Anton
O Hajduce,O Hajduce sve pisme moje su uvik uz tebe,PRVACI smo navijamo,za nase BILE pivamo.
3 0
vence
Vrati se bola u ligu gdje kad ne ide..zovnes Beusa i kazes..poguraj..kad ti se neko usprotivi potuci se sa njim ispred stadiona..nema posljedica..provjereno!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi