Dinamo je tada prvi put izborio Ligu prvaka: Prosinečki otkrio anegdotu iz svlačionice

Pohvalio Amera Gojaka

Dinamo je tada prvi put izborio Ligu prvaka: Prosinečki otkrio anegdotu iz svlačionice

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki prisjetio se detalja iz svlačionice Dinama iz 1998. kada je zagrebački klub prvi put izborio Ligu prvaka.

Večeras će Dinamo igrati sa Young Boysom, a interesantno je da u sastavu igraju tri bh. internacionalca. Tada 1998. igrao je samo Edin Mujčin.

Tada, prije tačno 20 goodina Modri su eliminirali škotski Celtic. U prvoj utakmici, u Glasgowu, bilo je 1:0, no u revanšu je Dinamo slavio 3:0. Prosinečki je zabio dva gola, a jedan Silvio Marić.

"Ljutiti smo u Glasgowu ušli u svlačionicu. Bili smo bolji, a izgubili smo utakmicu! Istuširali smo se i zarekli jedan drugome da u Maksimiru Celtic mora pasti. Bili smo strahovito samouvjereni i jedva smo čekali uzvrat. Osjećali smo da smo već u Glasgowu propustili veliku šansu, ali to nas nije nimalo poremetilo, bili smo prepuni optimizma", prisjetio se za Sportske novosti selektor BiH.

Nekoliko minuta prije revanša trener Zlatko Kranjčar davao je posljednje upute igračima, a onda, prisjeća se Prosinečki, Marić se ustao i počeo galamiti.

"Treneru, oprostite, ali mi smo Dinamo! Ma kakav Larsson, koji Lambert, pa tko su ti tipovi! Dečki, idemo van, idemo im zabit’ tri komada, pogledajte koliko je ljudi na tribinama, razveselimo ih! Idemooooo!!", govorio je Marić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Selektor BiH kazao je da će Dimamo večeras gledati i zbog tri bh. igrača. U plavoj su svlačionici Amer Gojak, Armin Hodžić i Izet Hajrović.

"Gojak je sad pozvan u mladu reprezentaciju, koja ima šanse za plasman na EP. Njegov je potencijal velik. Hodžić ne igra previše, ali zabija gotovo svaki put kad zaigra i to me veseli. Hajrovića ovaj put nisam zvao, ali sigurno ću ga nastaviti pratiti", kazao je Prosinečki za Sportske novosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi