"Pričat ću s Bešićem, volio bih da pronađe novi klub"

Selektor računa i na Bešića

"Pričat ću s Bešićem, volio bih da pronađe novi klub"

Edmir Škorić

U hotelu Evropa danas su selektori Robert Prosinečki i Vinko Marinović objavili spiskove A i U21 reprezentacije BiH za predstojeće mečeve.

Prosinečki je imao nekoliko promjena na spisku, a zanimljivo da nije pozvao Asmira Begovića koji brani u Bournemouthu.

"Razgovarao sam s Begovićem i opet ću. Ništa nisam htio govoriti prije čitanja spiska. Saopćit ću mu da u budućnosti računam na njega. Treba nam red, a ne da se dolazi kad se hoće. Kroz ove četiri utakmice smo pokazali kvalitet, Asmir se mora zabrinuti da li će biti prvi golman. Naši ostali golmani evidentno imaju kvalitet", rekao je Prosinečki.

Novajlije na Robijevom spisku su Rade Krunić i Sanjin Prcić.

"U vezni red sam doveo neke novine s Krunićem i Prcićem i vjerujem da će oni biti dobra pojačanja za BiH. Krunić nije pozvan samo zato što je jučer dao gol", poručio je Prosinečki.

Potreban 'pravi' Muhamed Bešić

"Bešić igrajući protiv Bugarske odigrao je onako, a već protiv Koreje je bio pravi. Svi bismo voljeli da Bešić opet ode negdje gdje bi igrao. Pričat ću s njim. Sigurno da i on želi da igra. Igrao je dosta pripremnih utakmica u Evertonu. Trener na njega ne računa, ali da bi bio pravi za našu reprezentaciju onda treba otići negdje".

Je li dobar prelazni rok bio za naše igrače?

"Svi naši igrači su imali transfere nabolje. Pomogle su im i utakmice u reprezentaciji".

Ima potencijala i u BiH

"Gledam sve utakmice preko televizije, a na Koševu sam gledao Sarajevo - Zrinjski. Željo - Sarajevo možda i najbolja što sam gledao u našoj ligi. Bilo je zanimljivih utakmica. Puno mladih igrača iz Premijer lige je bilo kod mene u reprezentaciji i mi ćemo i dalje pratiti sve utakmice i sve igrače koji su potencijalni za A reprezentaciju".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

BiH igra u grupi tri Lige B u Ligi nacija, a rivali su Sjeverna Irska s kojom igramo 8. septembra u Belfastu, te Austrija koju dočekujemo 11. septembra u Zenici.

Top Komentari

Sanel Orucevic
Majmune besic ikad neigra je maradona za sunjica,sarica,vranjesa i zukanovica sporiji od fice konju.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi