Dinamo za "siću" kupuje sjajnog napadača iz Levskog

Robertha ide na Maksimir

Dinamo za "siću" kupuje sjajnog napadača iz Levskog

Edmir Škorić

Prema pisanju Teme Sport, Levski prodaje 22-godišnjeg napadača Nigela Roberthu zagrebačkom Dinamu.

Dva kluba navodno vode napredne pregovore o transferu i ostali su mali detalji prije nego će sjajni napadač iz Levskog otići u redove prvaka Hrvatske.

Nigel će u petak 18. decembra igrati za Levski protiv CSKA Sofije u derbiju, a nakon toga će otputovati u Hrvatsku kako bi obavio ljekarske preglede i pregovarao o ličnim uslovima sa Modrima.

Očekuje se da će Levski za transfer dobiti preko 500.000 eura. Robertha je inače kupljen u ljeto 2019. U 36 utakmica za ovaj tim postigao je 13 golova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Moguće je da Dinamo planira da proda Brunu Petkovića ili Marija Gavranovića, pa si je osigurao dolazak napadača.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi