Dinamo se oglasio na Instagramu nakon poraza, a onda su navijači Željezničara stupili na scenu

Nisu imali milosti prema bjeloruskom klubu

Dinamo se oglasio na Instagramu nakon poraza, a onda su navijači Željezničara stupili na scenu

Endin Čaušević

Željezničar je sinoć u Bakuu uspio da pobijedi Dinamo Minsk sa 2:1 i plasira se u drugo pretkolo Konferencijske lige. Bjeloruski klub se nakon meča kratko oglasio na Instagramu, a onda su ih navijači kluba s Grbavice zasuli svojim komentarima.

Željezničar je u dvomeču protiv Dinama napravio nevjerovatan preokret i na kraju se uspio plasirati dalje što se nije činilo mogućim nakon što je klub iz Minska nakon 80 minuta meča na Grbavici vodio sa 2:0.

Plavi su uspjeli na krilima Dženana Haračića u tom meču da dođu do 2:2, a sinoć su u Bakuu slavili sa 2:1 i ostvarili sjajan rezultat.

Željo je autogolom Sachivka poveo sa 1:0 u 45. minuti, a junak je na kraju bio Sulejman Krpić koji je u finišu utakmice zabio pogodak za 2:1.

Klub iz Bulevara Ivice Osima se zasluženo plasirao u drugo pretkolo Konferencijske lige, dok je Dinamo završio svoj evropski put za ovu sezonu.

Oglasi

Bjeloruski klub se nakon meča kratko oglasio i na Instagramu, no čini se da neće biti iznenađenje ukoliko odluče isključiti komentare jer su ih navijači Željezničara zasuli svojim komentarima i provokacijama.

"Završili smo put u Konferencijskoj ligi", kratko su objavili iz Dinama, a potom su navijači Želje krenuli s komentarima.

Navijači kluba s Grbavice nisu imali milosti prema Dinamu kojeg su već svi vidjeli u drugom pretkolu, ali Željo je pokazao da ga niko ne smije prerano otpisati.

"Forza Željezničar", "A sad adio, a sad adio...", "Hajte kući lagano", samo su neki od komentara navijača Plavih.

Željezničar svoj put u Evropi nastavlja već iduće sedmice kada će igrati prvi meč drugog pretkola Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Protivnik sarajevskog kluba je azerbejdžanski Neftci, a prva utakmica će se igrati na Grbavici, dok je revanš na programu 3. avgusta ponovo u Bakuu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lakaka9
Baš će ugasiti komentare zbog par mitomana. Daj dođite sebi.
0 0
Qwertz
Amoahu dati kolko zine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti