Grčka policija nije spavala: Petorica Hrvata su imali genijalan plan, ali su platili skupu cijenu!

Tokom noći je zabilježeno još hapšenja

Grčka policija nije spavala: Petorica Hrvata su imali genijalan plan, ali su platili skupu cijenu!

Admin Čaušević

Burna noć je iza grčke policije, ali i navijača Dinama koji se nalaze u toj zemlji. Još pet pristalica Modrih je platilo cijenu za svoje divljanje na ulicama Atine u noći sa ponedjeljka na utorak.

Svi navijači Dinama koji se nalaze u Grčkoj još uvijek nisu uhapšeni, "razbježali" su se širom zemlje s ciljem da pređu granicu i vrate se u Hrvatsku.

Posljednja policijska akcija zabilježena je tokom noći kada je u lučkom gradu uhapšeno pet Hrvata koji su imali genijalan plan, ali su osujećeni u posljednji tren.

Naime, pet Dinamovaca je stiglo u grad Igoumenitsa i za cilj su imali da se brodom prebace do Italije, odakle bi se vratili u Hrvatsku,

Međutim, policija ih je privela te zaključila da su učestvovali u neredima poslije čega će biti transpontovani u zatvor te će se pojaviti pred sudijom.

Oglasi

U međuvremenu, u autobusu za Tiranu uhapšen je i jedan 19-godišnji hrvatski državljanin te se i on suočava sa zatvorskom kaznom.

Grčki mediji izvještavaju, da nakon određenih puštanja na slobodu, da trenutno ukupan broj uhapšenih iznosi 104.

Do sada je na slobodu pušteno ukupno 13 osoba, a kada su u pitanju povrijeđeni jedan od učesnika incidenta je još uvijek u kritičnom stanju, a u bolnici se nalaze tri grčka i jedan hrvatski državljanin.

U međuvremenu je grčka policija imala posla i u Solunu gdje u četvrtak igraju PAOK i Dinamo. Širom grada su kružili navijači i ispitivali strance za koga navijaju, a navodno je uhapšeno čak 16 osoba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećanja radi, nakon ubistva 29-godišnjak Michalis Katsouris poslije čega je prvi meč 3. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama odgođen.

U međuvremenu grčki prvak je nizom saopštenja zatražio Dinamovo žestoko kažnjavanje, pa čak i izbacivanje iz UEFA-inih takmičenja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kikiriki
U kavez sa majmunima,oni nisu dosi da navijaju kao normalni najvijaci i da uzivaju u fudbalu
1 0
Mostarac94
Sad je ovo postalo i ko je obican turista iz Hr zavrsit ce u zatvoru hahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi