Navijači Dinama napali dječaka koji je nosio dres Hajduka: "Pod ručnom su zaustavili auto..."

Sramotan potez

Navijači Dinama napali dječaka koji je nosio dres Hajduka: "Pod ručnom su zaustavili auto..."

E. Čaušević

Na Maksimiru se večeras igra veliki derbi između Dinama i Hajduka.

Dinamo je u prošlom kolu uspio da osigura titulu prvaka Hrvatske i stekli su dovoljnu prednost upravo u odnosu na drugoplasirani Hajduk.

Mnogi su se nadali da bi se u zadnjem kolu na Maksimiru moglo riješiti pitanje prvaka, ali Dinamo je "pokvario" to prošlog vikenda pobjedom u Šibeniku kojom je ponovo došao na krov HNL-a.

Ipak, i pored toga očekuje se da će Maksimir biti pun i da će Hajduk sigurno biti motivisan da zagrebačkom timu pokvari proslavu nove titule.

Hrvatski mediji pišu da je se pred meč desio incident koji je šokirao mnoge. U centru pažnje našli su se pojedini navijači Dinama koji su napali jednog devetogodišnjeg dječaka koji je nosio dres Hajduka.

Kako piše Večernji to se desilo u Zagrebu kada je automobil stao ispred dječaka i njegovog brata i nećaka, te su četvorica navijača Dinama izašla ispred njih i počeli su da prijete devetogodišnjem dječaku jer je nosio dres Marka Livaje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"U jednom trenutku pored njih se pod ručnom zaustavio automobil iz kojeg su izašla četiri mladića i došetali do mog nećaka i dvojice sinova da bi im potom počeli prijetiti i agresivno govoriti da 'koji k..ac imaju šetati u Hajdukovom dresu u Zagrebu", rekao je otac ovog dječaka za Večernji i dodao.

"Zar nije lijepo da sam ja navijač Dinama, a moj sin hajdukovac? Gnusno je ovo što se dogodilo. Strašno. Proživio sam šok kad mi je porodica javila... Nisam mogao vjerovati da će neko u mom gradu napasti dijete i da se moram brinuti za sigurnost zbog stvari poput nogometa. Mislio sam da smo kao društvo to nadišli".

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Realist
Pa dta se imas setat u hajdukovom dresu po Zagrebu. Jos na dan utakmice.
2 3
Arnel925
Sta si očekivao debilu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi