Menalo: Vrijeme je da sreću okrenemo na našu stranu
Foto: T. Hebib

Fudbaler Dinama i naš Zmaj

Menalo: Vrijeme je da sreću okrenemo na našu stranu

H. Zilić

Fudbaleri zagrebačkog Dinama stigli su do novog naslova prvaka Hrvatske.

U jednoj od najuzbudljvijih sezona u historiji HNL-a, Modri su naslov osigurali kolo prije kraja trijumfom protiv Šibenika rezultatom 0:2.

Utakmica koja je na neki način prelomila prvenstvo odigrana je na Maksimiru u 34. kolu kada je Dinamo u derbiju savladao Osijek sa 3:0.

Jedan od junaka u pomenutoj utakmici protiv tima iz Slavonije bio je bh. reprezentativac Luka Menalo koji je postigao treći pogodak i tako stavio pečat na sjajnu predstavu Dinama.

Modrima je ostao još derbi protiv Hajduka na kojem će proslaviti titulu prvaka, a uoči derbija o samoj sezoni, ali i predstojećim akcijama reprezentacija Bosne i Hercegovine Luka Menalo je govorio za SportSport.ba.

"Predivan osjećaj je osvojiti titulu prvaka, turbulentna sezona jako naporna, ali na kraju zaslužena titula", rekao je Menalo na početku razgovora za SportSport.ba.

Oglasi

Luku smo upitali i za pogodak protiv Osijeka, koji je na kraju imao određenu težinu o lovu na novu titulu.

"Pa sigurno da mi znači jako, utakmica u kojoj se praktički lomi prvenstvo, atmosfera na stadionu odlična ogroman broj naših navijača i ja zabijam, prelijep osjećaj."

Iza nas je jedna od najuzbudljivijih sezona u historiji HNL-a. Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka vodili su veliku trku, Modri su na kraju prošli prvi kroz cilj.

"Kao što sam već naveo urbulentna sezona sa dosta promjena i stvarno je bila uzbudljivija nego ikada, praktički do zadnjeg kola, ali evo na kraju mislim potpuno zasluženo da smo osvojili titulu", ističe prvotimac Dinama.

Pred Dinamom su novi evropski izazovi u pretkolima Lige prvaka, a zagrebački tim se već stabilizovao u Evropi, da li se može očekivati novi iskorak?

Oglasi

"Dinamo već godinama igra odlično u Europi, tako da i naredne sezone želimo nastaviti tu tradiciju."

Utakmica protiv Osijeka je nekako izbila u prvi plan, međutim Dinamo je imao još odličnih izdanja u tekućoj sezoni i utakmica koje će se pamtiti na neki način.

"Za mene je to pobjeda na Rujevici protiv Rijeke, mislim da je to također jedna od utakmica koje su prelomile sezonu."

A sada derbi protiv Hajduka i proslava titule.

"Sigurno da želimo pobjediti tu utakmicu, igramo pred domaćim navijačima protiv najvećeg rivala, ne želimo pokvariti slavlje", jasan je Menalo u svojoj izjavi.

Oglasi

Nakon klupske sezone, Menala očekuju i obaveze sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Pred Zmajevima je novi ciklus koji počinjemo već u junu sa četiri utakmice u Ligi nacija.

"Četiri utakmice po završetku sezone stvarno će biti teško i zahtjevno, ali vrijeme je da okrenemo tu sreću na našu stranu i napravimo što bolji rezultat."

Na kraju rezime sezone na individualnom nivou, da li je Luka u suštini zadovoljan?

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Pa na kraju kad se sve doda i oduzme, propustio sam pred kraj sezone par utakmica, ali odigrao sam preko 40 utakmica što za klub sto za reprezentaciju mislim da je bilo korektno, naravno da uvijek može bolje i treba težiti tome."

Luka Menalo je za Dinamo u tekućoj sezoni upisao 36 utakmica u svim takmičenjima, postigao šest golova i upisao tri asistencije. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine skupio je ukupno deset nastupa i postigao dva pogotka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli1946
E ako se uzdaš u sreću imat ćeš ponovo prazno Bilino Polje.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi