Je li Ibričić najavio Džekin transfer u regionalnog velikana?

Bivši bh. reprezentativac se oprostio od fudbala

Je li Ibričić najavio Džekin transfer u regionalnog velikana?

A. Čaušević

Edin Džeko i Senijad Ibričić su veliki prijatelji van terena te slobodno vrijeme vrlo često provode zajedno. 

Iako ima 36 Džeko još uvijek igra vrhunski fudbal u ekipi Intera, dok je Ibrčići minulog vikenda okačio kopačke o klin.

Jasno je da se bliži i Džekin kraj karijere, a Ibričić je dodatno odlučio da zagolica maštu svih fanova popularnog Dijamanta.

U razgovoru za hrvatski Index povodom oproštaja od fudbala Ibrčić je kazao kako postoji šansa da Džeko završi u Hajduku.

"On je isto vidio kakav je to klub, sve mu se svidjelo pa je normalno da je bila takva priča. U dosta navrata dok sam igrao u Splitu dolazio je na utakmice. Poslije smo išli i na ljetovanja. Ništa nije nemoguće, evo vidite da dolaze momci poput Kalinića i Livaje", rekao je Ibričić.

"Teško je sad očekivati Džeku ili Ivana Perišića koji su još na vrhunskom nivou, ali daj Bože da ih sve jednom vidimo u dresu Hajduka. Što se mog kuma tiče, mislim da ta šansa postoji", dodao je sada već bivši veznjak.

Popularni Ibro je govorio i o svom prijateljstvu sa kapitenom bh. reprezentacije.

"Upoznali smo se u mladoj reprezentaciji, tu smo odigrali par utakmica. Bilo je još dobrih igrača u generaciji, Ibišević, Salihović. Dosta nas je prešlo u A reprezentaciju. Nastavili smo se družiti i kako smo imali slične početke, nas dvojica smo se našli.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Slični smo karakteri. Više od deset godina smo dobri prijatelji. Kad završiš karijeru ostaju ti samo sjećanja i ljudi, prijateljstva. Sretan sam što sam preko nogometa upoznavao takve ljude. Džeko i ja smo povezani i familijarno. On je kum mom sinu, ja njegovoj kćeri. To je nešto posebno."

Podsjećanja radi, Džeko sa Interom ima ugovor još naredne sezone. Hoće li nakon toga stići na Poljud ili će potpisati za neki drug klub ostaje nam da sačekamo.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

volta
Eto doce u našu ligu na onim kompiristima igrat
0 3
Uranija
Možda da dođe u hajduk ali da mu ti budeš menadžer i uzmeš koji euro, svakako te Džeko vodao kao slijepca, počevši od reprezentacije i Brazila!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi