Dinamo odbio ponudu iz Engleske za Soudanija, Alžirac razočaran

Želio ga Nottingham

Dinamo odbio ponudu iz Engleske za Soudanija, Alžirac razočaran

Jedan od najboljih fudbalera Dinama i HNL-a El Arabi Soudani već pet godina nastupa za klub iz Maksimira, a gotovo da u međuvremenu nije bilo prelaznog roka u kojem za njega nije stigla barem jedna ponuda.

Ipak, Dinamo ih je sve odbijao, a Alžirac bi nekako uvijek ostao u zagrebačkom klubu i ligi koju je svojim kvalitetom odavno prevazišao.

Posljednja ponuda za Soudanija stigla je iz Engleske, tačnije iz Nottingham Foresta. Dinamovom napadaču se svidjela opcija da zaigra u kolijevci fudbala, ali su čelnici Modrih tu ponudu odbili.

"Malo sam tužan i razočaran. Od malih nogu mi je bio san da zaigram u Engleskoj. Bio sam nadomak sna, ali ga nisam dosanjao", rekao je razočarani Soudani, te dodao:

"Međutim, poštujem odluku kluba i ovo ne znači da ću sada biti manje motivisan u nastavku sezone. Dinamo je moja porodica i ne mogu se ljutiti. Osim toga, možda se do kraja prelaznog roka u klubu predomisle, nikad se ne zna".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kratak komentar o Soudaniju dao je i savjetnik Dinama Zdravko Mamić.

"Da imamo dva Ivana Fiolića, pustili bismo Soudanijau Nottingham Forest".

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi