Dinamo otpustio Jovićevića

Modri se rastali sa trenerom

Dinamo otpustio Jovićevića

Jučerašnji poraz od Rijeke (2:0) bio je znak za čelnike Dinama da je vrijeme za kraj saradnje sa trenerom Igorom Jovićevićem.

Tako se 46-godišnji hrvatski stručnjak na kormilu Modrih zadržao jako kratko. Poziciju šefa struke je preuzeo tek krajem aprila i ekipu vodio na samo sedam utakmica.

Jovićević je u Dinamu proveo protekle tri godine, uglavnom u omladinskom pogonu, da bi šansu da se okuša kao šef struke prvog tima dobio nakon odlaska Nenada Bjelice.

"Imao sam najbolje namjere, ali nogomet je takav. Lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignuta čela iz svog kluba jer ne želim biti opterećenje u ovim vremenima. Zahvaljujem se klubu na povjerenju, na prekrasnim godinama u nogometnoj školi te prilici koju su mi dali u prvoj momčadi. Uvijek ću biti Dinamovac i vjerujem kako je ovo samo doviđenja, a ne zbogom najdražem klubu", izjavio je Jovićević za zvanični sajt Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Žao nam je zbog tako brzog rastanka, ali moramo pokazati odgovornost u ovim teškim vremenima. U ime kluba zahvaljujem Igoru na velikim rezultatima koje je postigao s našom juniorskom momčadi. Vrata Dinama uvijek će mu biti otvorena", rekao je, pak, sportski direktor kluba Zoran Mamić.

Za sada nema informacija ko bi mogao zamijeniti Jovićevića na kormilu ekipe.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Prevelik zalogaj za Jovicevica
0 1
pero98
Zasluzena pobjeda Rijeke. Forza Fiume
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi