Već se kuha: Navijači Dinama bruje o "grčkom Partizanu", Grci počeli s provokacijama

Bit će ovo zanimljiv dvomeč

Već se kuha: Navijači Dinama bruje o "grčkom Partizanu", Grci počeli s provokacijama

E. Škorić

GNK Dinamo senzacionalno je izbacio Betis u šesnaestini finala Konferencijske lige, a danas je saznao rivala u osmini finala. Bit će to grčki velikan PAOK.

U Nyonu je održan žrijeb, a Dinamo je na kraju dobio teškog rivala, no svakako rivala kojeg može da prođe. Uostalom, protiv Betisa su Modri pokazali koliko mogu u Evropi, tako da sigurno imaju dobre šanse u dvomeču sa Grcima.

PAOK je u kvalifikacijama igrao s Hajdukom i sa ukupnih 3:0 izbacio hrvatskog velikana, pa sada Dinamo ima priliku da osveti svog ljutog rivala iz Splita.

Prvu utakmicu PAOK i Dinamo igrat će 7. marta u Zagrebu, a revanš je sedam dana kasnije u Solunu, no neće biti navijača Dinama jer im je zabranjeno gostovanje u Grčkoj ove sezone zbog nereda u Atini, kada je ubijen jedan domaći navijač.

Što se tiče navijača i simpatizera Dinama, oni vjeruju da je PAOK rival po mjeri i svakako očekuju prolaz svoje ekipe, a neki komentari na društvenim mrežama ispod objava Dinama su zaista interesantni.

Oglasi

"Moglo je i bolje, ali prolazimo", napisao je jedan od navijača Dinama, dok drugi dodaje: "Daj nam Grke da se igramooo". "Ma prolazimo, zadovoljan sam žrijebom. Sretno", piše treći, četvrti tvrdi: "Plitak potok".

"Ugasili smo Fan Club Betis Hrvatska,sad ćemo morati i Fan Club Paok Hrvatska", komentar je koji je zaradio veliki broj lajkova.

"Grčki Partizan mora pasti", napisao je jedan navijač, a drugi dodaje da je "Tudor na aparatima". "Za koga navija Zajec?", pita se jedan od navijača, aludirajući na to da je Velimir Zajec nekada igrao za PAOK, a radi se o legendi Dinama, a naravno podsjećajući na izjavu Roberta Jarnija koji je prije duela Betisa i Dinama rekao da navija za Špance, svoj bivši klub.

"Bez zatvora ovaj put dečki", napiaso je navijač Dinama koji se nada da se neće ponoviti navijački neredi, mada bi se to teško moglo dogoditi kada se zna da je zabranjeno gostovanje Bad Blue Boysima u Grčku.

Dosta navijača PAOK-a već je počelo s provociranjem u komentarima, a neki su postavljali grčke i srpske zastave i najavili da će zajedničkim snagama srušiti Dinamo.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Svi parovi osmine finala:

Servette - Plzen
Ajax - Aston Villa
Molde - Club Brugge
Union SG - Fenerbahče
Dinamo Zagreb - PAOK
Sturm - Lille
Maccabi Haifa - Fiorentina
Olympaikos - Maccabi Tel Aviv

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi