Dinamo dobio paklenog, ali itekako prolaznog rivala, Fenerbahče protiv Belgijanaca

Žrijeb osmine finala Konferencijske lige

Dinamo dobio paklenog, ali itekako prolaznog rivala, Fenerbahče protiv Belgijanaca

E. Škorić

Nakon žrijeba osmine finala Evropske lige, u Nyonu je od 13 sati održan žrijeb osmine finala Konferencijske lige. Svoje rivale saznali su GNK Dinamo Zagreb, ali i drugi timovi, a za neke nastupaju i reprezentativci BiH.

Dinamo je priredio senzaciju i izbacio Betis, a danas je saznao novog rivala. Ovaj put će na Maksimiru gostovati ekipa PAOK-a. Svakako će Modri imati realne šanse da prođu dalje, iako neće biti lako.

Edin Džeko i Rade Krunić sa Fenerbahčeom će igrati protiv begijskog Union Saint-Gilloisea, a u ovom takmičenju gledaćemo još tri bh. fudbalera - Jusufa Gazibegovića (Sturm), Miroslava Stevanovića (Servette) te Benjamina Tahirovića (Ajax).

Servette i Tahirović igraće proiv češkog Plzena, a Tahirovićev Ajax za rivala će imati engleskog premierligaša Aston Villu, koja će svakako biti favorit u dvomeču sa Nizozemcima. Gazibegovićev Sturm će imati jako težak zadatak jer im je žrijeb dodijelio Lille.

Norveški Molde bit će rival Club Bruggeu u jednoj od barem nama manje interesantnih duela osmine finala, dok će Maccabi Haifa igrati s Fiorentinom, a drugi predstavnik Izraela, Maccabi Tel Aviv, protiv grčkog Olympiakosa.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Osmina finala Konferencijske lige:
Servette - Plzen
Ajax - Aston Villa
Molde - Club Brugge
Union SG - Fenerbahče
Dinamo Zagreb - PAOK
Sturm - Lille
Maccabi Haifa - Fiorentina
Olympaikos - Maccabi Tel Aviv

UEFA je već saopštila da će se prvi mečevi osmine finala Konferencijske lige igrati 7. marta, a revanš utakmice su na programu 14. marta. Finalna utakmica igrat će se u Atini.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Okrsaj protiv traktorista!
1 0
SamoZrinjski
Ovo kao ono "kad navodimo u naslovu hrvatski klub, moramo i turski stavit"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi