Dinamo platio dva miliona eura za najveće ovozimsko pojačanje

Brekalo je brzo zaboravljen

Dinamo platio dva miliona eura za najveće ovozimsko pojačanje

Edmir Škorić

Veliko pojačanje dolazi na Maksimir, a radi se o 25-godišnjem defanzivcu koji je navodno plaćen dva miliona eura.

Dugo su u Dinamu željeli Josipa Brekala i on se smatrao najvećom zvijezdom koja će u januaru doći na Maksimir. Ipak, povremeni hrvatski reprezentativac zaputio se u Split i potpisao za Hajduk, a Dinamo utjehu pronašao u Francuskoj.

Desni bek Koffi Kouao (25), fudbaler iz Obale Slonovače, potpisuje za Modre i dolazi iz Metza. Sutra bi trebao obaviti ljekarski pregled i potpisati za Dinamo.

Dinamo ga je odlučio dovesti nakon što se nedavno na utakmici Irana na AFC-u povrijedio Sadegh Moharrami, a istovremeno klub nije uspio da dovede reprezentativca BiH Jusufa Gazibegovića iz Sturma, koji igra na toj poziciji.

Kouao je igrao za U23 reprezentaciju Obale Slonovače, a ove sezone je odigrao 10 utakmica za Metz u Ligue 1. No, njegovom klubu ne ide dobro nakon što je on prebačen na klupu.

Oglasi

Posljednji put kad je igrao svih 90 minuta Metz je slavio u gostima kod Lorienta sa 3:2, a kada je igrao protiv Lillea samo 11 minuta, Metz je izgubio. Onda je preselio na klupu, a u tih pet utakmica bez njega u momčadi Metz je izgubio svih pet.

Kako god, čini se da je Dinamo pogodio za pojačanjem, ali naravno ovaj bek tek mora da se dokaže u dresu hrvatskog prvaka, koji je ove zime već doveo Arbera Hoxhu iz Slaen Belupa. Prethodno je na lijevom beku doveden Japanac Takuya Ogiwara iz Urawe, a ranije i stoper Kevin Theophile-Catherine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bilo je i odlazaka, pa su klub napustili Luka Menalo, Bogdan Mykhalichenko, Anes Krdžalić, Robert Ljubičić, Antonio Marin...

Inače, Dinamo je unatoč kiksu protiv Lokomotive (0:3), nakon pobjede nad Istrom vratio zaostatak za Rijekom četiri boda. Modrima je osim pobjede u Puli (1:0) savršeno odgovarala pobjeda Rijeke na krcatom Poljudu protiv Hajduka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Da dovedu Real Madrid dzaba kada im je trener ovca
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi