Dinamo potopio Hapoel, nevjerovatna izdanja bh. nogometaša

Hajrović, Hodžić i Gojak briljirali

Dinamo potopio Hapoel, nevjerovatna izdanja bh. nogometaša

E. Škorić

Dinamo je u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka razbio Hapoel Beer Shevu s 5:0.

Modri su bili blagi favoriti, no izabranici Nenada Bjelice doslovno su "pojeli" goste Izraela i već sada možemo reći da idu u treće pretkolo, gdje ih čeka ili Astana ili danski Midtyjlland (2:1).

Počelo je golom bh. reprezentativca Izeta Hajrovića u 22. minuti, da bi Oršić na asistenciju Gojaka (golman mu odbranio udarac, pa se odbila lopta do Oršića) povisio na 2:0.

Već u šestoj minuti nastavka Ademi zabija za 3:0 i to na drugu asistenciju Amera Gojaka, a u 62. minuti Ademi je još jednom precizan za 4:0.

Armin Hodćić je u igru ušao u 70. minuti, a već u 82. minuti je na asitenciju Hajrovića postavio konačnih 5:0. Hajrović je tri minute kasnije izašao iz igre. Bh. nogometaši su večeras briljirali, a Modri već slave treće pretkolo, dok im je cilj da opet igraju u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog natjecanja.

Što se ostalih utakmica tiče, Malmo je slavio u gostima kod Cluja s 1:0, dok je PAOK s 2:1 savladao Basel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sejfa
no bosance no party
25 6
Cole
Dinamo bi Želji i Sarajevu dao 10 komada....
23 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi