Dinamo probija granice: Kek će postati milioner ako prihvati ponudu iz Zagreba
Kek će teško odbiti ono što mu nude Zagrepčani

"Ne možemo se nositi s tim"

Dinamo probija granice: Kek će postati milioner ako prihvati ponudu iz Zagreba

E. Škorić, foto: EPA

Selektor Slovenije i bivši trener Rijeke Matjaž Kek prva je želja Dinama za trenera, a Modri su spremni bogato da plate za njegov dolazak.

Nakon što je potjeran Nenad Bjelica, Jovićević je nakratko preuzeo momčad Modrih, no ubrzo je i već nakon tri utakmice morao da ode. Zoran Mamić privremeno je preuzeo ekipu, pa već u novom debiju na klupi Dinama doživio poraz od ljutog rivala Hajduka i to na Maksimiru.

Dinamo želi da riješi pitanje trenera za narednu sezonu i spreman je da dovede iskusnog slovenačkog trenera Keka, koji trenutno sjedi na klupi Slovenije, a HNL itekako poznaje jer je godinama vodio Rijeku.

"Zagrepčani su jako agresivni i rade apsolutno sve kako bi namamili Keka da ostavi Sloveniju i preuzme Dinamo. Pri tome se služe posebnim metodama. Na primjer, za Kekov dolazak u Dinamo kod vrha Saveza lobiraju razni utjecajni gospodarstvenici", otkriva za Dnevnik izvor iz Nogometnog saveza Slovenije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Isti izvior je otkrio kako Dinamo Keku daje tri puta višu platu od one koju ima na klupi Slovenije. On je istakao da bi Kek s bonusima zaradio oko 800.000 eura godišnje.

Kek je od 2018. godine seleketor Slovenije i ima ugovor do 2022. godine, ali ostaje da se vidi je li spreman da prekrši dogovor i na kraju prihvati bogatu ponudu iz redova hrvatskog prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Glupani nepismeni .. nije milioner onaj koji ima milion € .. nego preko 30 miliona € ... FYI ;)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije