Dinamo prvi klub na ovim prostorima čiji igrači imaju tržišnu vrijednost preko 100 miliona eura!

Zahvaljujući Daniju Olmu

Dinamo prvi klub na ovim prostorima čiji igrači imaju tržišnu vrijednost preko 100 miliona eura!

E. Škorić

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb ima trenutnu vrijednost od 107,30 miliona eura.

Transfermarkt je objavio kako je Dinamo postao prvi klub u povijesti Balkana (ako se ne računa Grčka) koji je slomio barijeru ukupne tržišne vrijednosti od 100 miliona eura.

Usporedbe radi, Željezničar ima ukupnu vrijednost 6,88 miliona eura, a FK Sarajevo 10,40 miliona eura, s tim da u rosteru ima veći broj igrača nego tim sa Grbavice.

Ovom poduhvatu Modrih najviše je doprinio Dani Olmo, čija se vrijednost udvostručila i sada košta 30 miliona eura, a donedavno je vrijedio 'samo' 15 miliona.

Zbog dobrih igara je vrijednost porasla i drugim igračima Dinama. Hrvatski reprezentativac Bruno Petković umjesto 3, sada košta 8 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bh. reprezentativac Amer Gojak ima tržišnu vrijednost 6,5 miliona eura, a prethodno je vrijedio 4,5 miliona eura.

Arijan Ademi ima vrijednost od 6 miliona, stoper Kevin Theophile-Catherine 5, golman Dominik Livaković 8 miliona, Mislav Oršić 5,5, Nikola Moro 4,5 miliona eura... Izet Hajrović je na 3 miliona, a najmanju vrijednost u rosteru Dinama ima Robert Mišković (300.000 eura).

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi