Hrvoje Ćustić se brzo zaboravio: Zamalo velika tragedija u Rovinju, igrač Dinama je dobro prošao

Perković umalo udario glavom u betonski zidić

Hrvoje Ćustić se brzo zaboravio: Zamalo velika tragedija u Rovinju, igrač Dinama je dobro prošao

Edmir Škorić

Prije nešto više od 15 godina dogodila se velika tragedija u Hrvatskoj, kada je fudbaler Zadra Hrvoje Čustić udario u betonski zid i preminuo.

Ćustić je nakon duela sa igračem protivničkog tima Tomislavom Jurićem u 4. minuti udario u betonski zid pokraj terena, ali je pet dana kasnije preminuo u bolnici.

Nakon njegove smrti, govorilo se o poboljšanju uslova na tamošnjim stadionima, ali nije se puno toga promijenilo, a zamalo da se slična tragedija dogodi danas na meču Dinama i Celja u Rovinju gdje se Modri spremaju za drugi dio sezone.

U 18. minuti je defanzivac Dinama Mauro Perković (20) pokušao sustići jednu loptu u blizini aut-linije, a nakon duela sa protivnikom probio je zaštitnu ogradu.

@insajder_d

Sekunda. #insajder #dinamo #dinamozagreb #hrvatska #hrvatska🇭🇷 #nogomet #fudbal

♬ Intro - The xx

Malo je falilo da pri padu glavom udari u betonski zidić, ali na sreću sve je dobro prošlo, a igrač je povrijedio ruku koja je ubrzo zamotana. On je zamijenjen na poluvremenu.

Oglasi

Dinamo je slavio sa 2:0, a golove su dali Takuro Kaneko u šestoj i Bruno Petković u 36. minuti. Druga je to pobjeda nakon što je prethodno zagrebački tim deklasirao Triglav iz Slovenije sa 7:0.

Kosovski fudbaler Arber Hohxa je danas debitovao za Dinamo, pošto je tek stigao iz Slaven Belupa, a interesantno da će u Celju ostatak sezone provesti Luka Menalo. Modri su reprezentativca BiH poslali na posudbu u Sloveniju.

"Zadovoljan sam, igrali smo s dosad najboljim protivnikom, odigrali smo jednu dobru, kontroliranu utakmicu u kojoj suparniku nismo ništa dopustili i to mi je najvažnije. Zabili smo prvi gol nakon oduzete lopte poslije visokog presinga, jedino smo trebali biti malo čvršći i aktivniji u fazi odbrane u srednjoj zoni, ali te finese stignemo popraviti. Super odigrana utakmica, a i u drugom poluvremenu kad smo promijenili igrače, nismo suparniku puno dopustili. Drago mi je zbog Mikića i Cvetka koji su dali doprinos ovoj pobjedi", rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Potom se osvrnuo na novog napadača.

"Vidi se da je Hoxha još uzbuđen, da je pod dojmom što je došao u Dinamo. Ali, pokazao je s nekoliko poteza da će nam pomoći, može proći jedan na dva, a ne samo jedan na jedan. Na njemu je napravljen i kazneni udarac. S desne strane imamo Kaneka, tu su i Špikić i Vidović, tako da imamo dovoljnu konkurenciju".

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti