Hrvatski flop: Od GNK Dinamo do najveće scene, pa do tima koji će ispasti iz HNL ove godine!
Ante Ćorić od danas je zvanično član Rudeša. Kakav krah karijere nekada velike nade.

Rudeš predstavio pojačanje

Hrvatski flop: Od GNK Dinamo do najveće scene, pa do tima koji će ispasti iz HNL ove godine! · Zvanično

E. Ganibegović

Mnogi fudbaleri obećavaju kao mladi, imaju neosporno veliki talenat, ali svoj puni potencijal nikada ne ostvare. Takav je slučaj i s protagonistom ove priče kojeg s pravom možemo nazvati hrvatskim flopom. 

Nakon prve polusezonu u HNL jedan tim nema nijednu pobjedu i ima samo četiri boda na svom kontu. Radi se u NK Rudeš koji će gotovo pa sigurno ove sezone ispasti iz lige kao posljednjeplasirana ekipa na tabeli.

Bez obzira na to što se nalaze u takvoj situaciji, uspjeli su da dovedu poznato ime u svoje redove. Poznato, ali ne i tako kvalitetno, pa i za prilike u Hrvatskoj.

Naime, NK Rudeš kao novo pojačanje danas je predstavio Antu Ćorića. On u Rudeš dolazi kao slobodan igrač nakon što se ljetos razišao s Romom. 

"Sretan sam što sam se vratio u moj Zagreb. Naravno, Rudeš i ja imamo zajedničku viziju, te ćemo napraviti sve kako bi klub ostao u elitnom razredu hrvatskog fudbala. Lično sam u dobrom ritmu, noge su još malo teške od priprema, ali do početka sezone, sve će biti na pravom mjestu. I jedva čekam prve izazove", rekao je Ante Ćorić.

Oglasi

Lansirao ga GNK Dinamo, u Romi se nije izborio za pravu šansu

Iako je kao omladinac bio u Dragovoljcu, Zagrebu i Salzburgu, na veliku scenu lansirao ga je GNK Dinamo Zagreb u koji je stigao 2014. godine kao 16-godišnjak za 900 miliona eura.

Četiri godine kasnije odlazi u Romu. Rimski tim ga je platio tada šest miliona eura, no taj novac nikada nije opravdao.

Igrao je na raznim posudbama. Bio je u Almeriji, Venlu, Olimpiji i Zurichu, prije no što se ljetos konačno rastao s italijanskim timom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovaj 26-godišnji veznjak je u Seriji A dobio šansu samo 22 minute. Upisao je i tri nastupa za A tim Hrvatske, ali negdje je jednostavno zapelo u njegovoj karijeri.

Ostaje da vidimo šta će ponuditi u Rudešu. Rudeš zaostaje čak 14 bodova za prvim pratiocom, Istrom, te se pravo čudo treba desiti da ostane u elitnom razredu takmičenja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi