Dinamo slavio protiv Lokomotive, Bjelici se isplatio rizik
FOTO: CROPIX

Minimalna pobjeda Modrih

Dinamo slavio protiv Lokomotive, Bjelici se isplatio rizik

Samir Mlaćo

Nakon remija u okviru play off-a za Ligu prvaka protiv Young Boysa, zagrebački Dinamo večeras ja na svom Maksimiru ugostio u gradskom derbiju Lokomotivu. 

Završilo je 1:0 za Modre , a trener Dinama Nenad Bjelica napravio je veoma zanimljiv potez. Izveo je kompletnu drugu momčad, te mu se rizik na kraju isplatio.

Prvu priliku Dinamo je imalo u desetoj minuti preko Budimira, međutim Kolinger je spasio. Uzvratila je Lokomotiva samo minut kasnije, no Radonjić se nije najbolje snašao.

Bh. reprezentativac Luka Menalo mogao je u 35. minuti dovesti u vodstvo Dinamo, no nije bio precizan iz izgledne prilike.

U 48. minuti Dinamo je povelo. Menalo šutira, Karačić igra rukom, a sa 11 metara je siguran Bruno Petković.

Nekadašnji napadač Širokog Brijeg Ivan Krstanović mogao je pogoditi za izjednačenje u 62. minuti, ali golman Zagorac ispravlja svoju grešku.

Do kraja par uzbuđenja, ali ostalo je 1:0. Amer Gojak je meč ispratio sa klupe, dok Izet Hajrović nije ni bio u kombinaciji.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

1.HNL, 5. kolo:

GNK Dinamo - NK Lokomotiva 1:0

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi