Dinamu propao veliki transfer!

Sve se desilo iznenada

Dinamu propao veliki transfer!

Esmer Oštraković

Kako prenose italijanski mediji, transfer njemačkog štopera Koraya Guntera iz Verone u Dinamo je zvanično propao.

Naime, Dinamo se nije uspio dogovoriti sa Veronom oko financija, te će Gunter svoju karijeru morati nastaviti negdje drugo.

Uprava tima iz Zagreba htjela je da ovog igrača posudi do kraja sezone uz opciju otkupa, ali se nisu uspjeli usaglasiti oko iznosa sa Veronom.

Karijeru je ovaj štoper počeo u Borussiji iz Dortmunda. Prošao je omladinske kategorije, igrao je za B tim, ali je za prvu ekipu nastupio samo jednom.

2014. godine odlazi u Galatasaray. Međutim, u redovima istanbulskog velikana se također nije naigrao previše pa je u četiri godine nastupio u samo 50 utakmica.

Oglasi

Uslijedio je potom odlazak u Italiju. Igrao je za Genou, Veronu i Sampdoriju, a trenutno je pod ugovorom s ekipom Verone koji traje do 2025. godine.

Trebao je Gunter na Maksimiru zamijeniti Šutala kojeg je Dinamo za više od 20 miliona eura prodao u Ajax.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Gunter je poznat kao vrlo beskompromisan borac i žestok momak.

Baš je to ono što je potrebno Dinamu u ovom trenutku, ali je na kraju sve propalo i Dinamo je ostao bez velikog pojačanja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti