Dinamo već slaže tim za Ligu prvaka: Bjelica našao nova pojačanja
EPA

Bit će prometno na Maksimiru

Dinamo već slaže tim za Ligu prvaka: Bjelica našao nova pojačanja

U zagrebačkom Dinamu uveliko kuju planove za narednu sezonu i napad na Ligu prvaka.

Iako se posljednjih sedmica šuška kako bi Nenad Bjelica ovosezonski uspjeh mogao naplatiti odlaskom u neku od jačih liga, izvjesno je da će ovaj sjajni strateg voditi i u budućnosti Dinamo, a za 'modre' je počeo tražiti pojačanja i prije nego što je počeo prijelazni rok.

Na taj način Dinamo, po uzoru na ozbiljnije klubove, izbjegava mogućnost neke brze i nategnute kupnje na ljeto, pregovore u posljednji trenutak, a Sportske novosti su sada objavile i koji bi to igrači ovog ljeta mogli stići na Maksimir.

Kako navodi ovaj eminentni hrvatski list, trener Bjelica je bacio oko na napadača belgijskog Saint–Gilloisea i desnog beka francuskog Metza. U pitanju su Youssoufou Niakate i Ivan Balliu, čija se vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje na milion eura, a obojica su prilična nepoznanica za ovdašnju javnost.

Uzimajući u obzir kako je Bjelica birao prošle sezone, nema dvojbe kako se radi o igračima koji bi mogli biti pojačanja, jer je Osječanin dokazao kvalitetu svog skautiranja dovodeći Dilavera, Kadziora...

Sportske novosti također navode kako pregovori s pomenutim dvojcem još nisu otpočeti, ali sama činjenica da su na radaru trenera Dinama znači da bi se u konačnici mogli i dogoditi, pogotovo jer Zagrepčani imaju velikih evropskih ambicija sljedeće sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada su u pitanju eventualni odlasci, na izlaznim je vratima 21-godišnji Lovro Majer koji se zbog problema s povredama ove sezone nije mnogo naigrao. Za njegove usluge se interesuje Bešiktaš, a interesovanje su pokazali još neki klubovi iz Španije i Francuske. Navodno su Modri spremni ga pustiti, uz, naravno, adekvatnu odštetu.

Dinamo, podsjećanja radi, iza sebe ima fenomenalnu sezonu. Osim što je osiguran naslov prvaka, kao i finale nacionalnog Kupa, ranije je Dinamo ostvario historijski uspjeh doguravši do osmine finala Evropske lige gdje je zaustavljen od Benfice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi