Na Maksimiru nema stranca bez Bosanca: Iz Italije stiže vijest o transferu Zmaja u Dinamo

Modri spremaju ponudu

Na Maksimiru nema stranca bez Bosanca: Iz Italije stiže vijest o transferu Zmaja u Dinamo

A. Čaušević

Sezona je pri kraju što znači da će vijesti o transferima biti sve učestalija. Isto se odnosi i na bh. reprezentativca, kako A tako i omladinskih selekcija. Jedan od poslova mogao bi završiti i zagrebačk Dinamo.

Na Maksimiru stoji nepisano pravilo da nema stranca bez Bosanca pa su igrači sa bh. pasošem uvijek igrali određenu ulogu u najtrofejnijem hrvatskom klubu.

Ranije su to između ostalih Denijal Pirić, Haris Škoro i Edin Mujčin, a u novije vrijeme Emir Dilaver, Izet Hajrović pa i Luka Menalo koji je i trenutno član Modrih.

Italijanski Tuttomercato izvještava da bi dosadašnji mladi reprezentativac BiH, Adrian Leon Barišić od ljeta mogao nositi dres Dinama.

Italijani navode da se u narednom periodu pošalje i zvanična ponuda na adresu Osijeka s kojim Barišić ima ugovor do 2025. godine.

Ovaj stameni defanzivac je prošle sezone bio na posudbi u Frosinoneu, a interesantno da je jedno vrijeme tokom omladinskih selekcija bio i član Dinama.

Oglasi

Tokom zimskog prijelaznog roka spominjao se njegov mogući tansfer u Fenerbahce, ali od tog posla na kraju nije bilo ništa.

I ranije se špekulisalo se o njegovom transferu na Maksimir, posao vrijedan dva miliona eura je završavo protjerani Zdravko Mamić, ali ga nije uspio i realizovati.

  

Barišića je u Dinamo pokušao ranije dovesti i protjerani Zdravko Mamić

Pouzdani defanzivac je rođen u Stuttgartu, još uvijek nije debitovao za A reprezentaciju BiH, a nedavno je kazao da bi se u slučaju poziva vrlo vjerovatno odazvao selektoru Faruku Hadžibegiću.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Barišić je ove sezone standardan u Osijeku sa 26 nastupa u svakmi takmičenjima i velika je vjerovatnoća da će napustiti klub iz Slavonije.

Preostaje da se vidi gdje će dečko koji prošao sve omladinske selekcije BiH nastaviti karijeru. Osijek ga sigurno neće olako pustiti s obzirom na čvrst ugovor.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ksenofobija
Pa **** majku jeste nepismeni, svaka druga rečenica nema smisla, fale slova, raspored riječi u rečenicama nije dobar. De malo poradite na tome. Žilić je prešao igricu po nepismenosti. Level PRO!
4 0
user1675926959
Ovaj je portal Monty Paytonn hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije