Dinamo teniskim rezultatom srušio Istru i osvojio Kup Hrvatske

Novi trofej za Modre

Dinamo teniskim rezultatom srušio Istru i osvojio Kup Hrvatske

S. Grebović

U večerašnjem finalu Kupa Hrvatske fudbaleri Dinama su slavili protiv Istre sa čak 6:3 i tako prvi put nakon 2018. godine došli do ovog trofeja.

Dinamo je vlasnik duple krune u Hrvatskoj! Nakon što su prije par sedmica osigurali titulu prvaka Hrvatske, večeras su se Modri okitili i titulom prvaka Kupa.

Za protivnika su imali apsolutnu senzaciju, ekipu Istre kojoj je ovo bilo prvo finale u historiji kluba. Istrani su skupo prodali kožu moćnom Dinamu i časno izgubili u ovom meču.

Nakon prvih 45 minuta nije tako izgledalo s obzirom da su Zagrepčani vodili sa 3:0 golovima Oršića, Ademija i Majera. Početkom drugog dijela Istra se sa dva brza gola Japanca Hare vratilo u život, ali im je novi šamar stigao u vidu autogola Šutala.

Istra se ni tada nije predala jer je preko bivšeg igrača Zrinjskog Šime Gržana sa penala smanjila na 4:3. Do kraja Dinamo ipak nije dopustio iznenađenje pa je preko Oršića i Gavranovića samo potvrdio trijumf i tako došao do 16. naslova prvaka Kupa Hrvatske.

GNK Dinamo - NK Istra 6:3

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi