Ovim potezom Izet Hajrović je definitivno otpisan u Dinamu

Modri u Sloveniji

Ovim potezom Izet Hajrović je definitivno otpisan u Dinamu

S. Mlaćo
Nogometaši zagrečakog Dinama pripreme će nastaviti u Sloveniji, tačnije u Moravskim Toplicama.

Trener Damir Krznar na put je poveo 30 nogometaša među kojima nema Izeta Hajrovića koji je očigledno završio epizodu u hrvatskom prvaku.

Na put je krenuo drugi bh. reprezentativac Luka Menalo koji se vratio sa posudbe iz Rijeke.

Na spisku Krznara našli su se:

Danijel Zagorac, Ivan Nevistić, Nikola Čavlina, Daniel Štefulj, Stefan Milić, Rasmus Lauritsen, Komnen Andrić, Lovro Majer, Sandro Kulenović, Lirim Kastrati, Marko Tolić, Mario Ćuže, Josip Mišić, Kevin Theophile-Catherine, Petar Stojanović, Marko Bulat, Josip Šutalo, Bartol Franjić, Dino Perić, Luka Menalo, Iyayi Atiemwen, Dario Špikić, Duje Čop, Kristijan Jakić, Francois Moubandje, Niko Janković, Martin Baturina, Ivan Šaranić, Anton Jakov Vasilj, Dinko Horkaš.

“Reprezentativci koji sudjeluju na Europskom prvenstvu momčadi će se priključiti naknadno, tijekom priprema do početka nove sezone. Sadegh Moharrami ekipi će se pridružiti kroz nekoliko dana“, kazali su iz Dinama.

Oglasi

Hajrović je i u protekloj sezoni rijetko dobijao priliku, a stigao je 2018. godine.

Visina plata bila je glavna prepreka da napusti Modre i očigledno da se odlučio na ostanak bez obzira na skromnu minutažu.

Do kraja ugovora junaku naše reprezentacije iz utakmice sa Slovačkom u Žilini ostalo je još pola godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Da li će saradnja ranije biti prekinuta, ostaje da se vidi.

Hajrović je prije Dinama nastupao za Werder, Eibar, Galatasaray i Grasshoppers.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi