Dinamu se puni kasa zahvaljujući omiljenoj zvijezdi i menadžeru kojeg ne mogu očima vidjeti
Dani Olmo i Andy Bara na press konferenciji u Dinamu (Foto: Luka Stanzl / Pixsell)

Dani Olmo pred velikim transferom

Dinamu se puni kasa zahvaljujući omiljenoj zvijezdi i menadžeru kojeg ne mogu očima vidjeti

Midhat Šljivak

Dani Olmo bi veoma brzo mogao napuniti kasu zagrebačkog Dinama. Interes za reprezentativca Španije je ogroman i velikani doslovno lude za njim, a od transfera dobar dio kolača ima i hrvatski prvak.

Pred Danijem Olmom je veoma uzbudljivo ljeto. Nakon Evropskog prvenstva mogao bi napraviti transfer života, a 26-godišnjeg fudbalera silno žele brojni evropski velikani.

PSG se posljednji uključio u trku za ofanzivca RB Leipziga. Trener Luis Enriquea obožava španskog fudbalera i naredio je rukovodstvu tima njegovo dovođenje.

Cijena za PSG nije problem. Rado će na račun njemačkog kluba uplatiti 60 miliona eura, što je odštetna klauzula koju ima u ugovoru do 15. jula.

Pokušat će Parižani što prije završiti posao i tako pobijediti zaista ogromnu konkurenciju. Na listi čekanja za potpis Olma su zaista nevjerovatna imena.

Pored francuskog velikana u igri su još Manchester City, Bayern Minhen, ali i Barcelona, koja je prva stupila u kontakt sa svojim nekadašnjim članom.

Oglasi

Ono što se zna je da Dani Olmo još uvijek ništa nije odlučio. Fokusiran je potpuno na Euro s reprezentacijom Španije i sve je prepustio agentu Andyju Bari.

Hrvatski menadžer odavno se brine za karijeru sjajnog napadača. Sada ima priliku napraviti posao života koji će i Dinamu donijeti ogromnu cifru.

Dinamo ima 20 posto od zarade RB Leipziga

Dinamo je 2020. godine Danija Olma ekipi RB Leipziga prodao za 29 miliona eura. Dogovoreno je da Modri imaju i 20 posto od zarade od narednog transfera.

Računica za zagrebački tim je po tome sasvim jasna. Ako njemački tim proda Olma za 60 miliona eura, Leipzig će imati zaradu od 31 milion i od tog iznosa 20 posto ide u Zagreb. Ta cifra je oko šest miliona eura.

Oglasi

To je naravno fenomenalna cifra za Dinamo. Odrađen je sjajan posao u transferu Olma, a ponovo će na Maksimir novac donijeti omraženi menadžer Andy Bara.

Njega su navijači Dinama proglasili neprijateljem kluba. Ne žele da klub ima ništa s njim, no tržište je takvo da klub jednostavno mora sarađivati s najboljim menadžerima.

Potražite više informacija na temu HNL:

Andy Bara je odradio 'more' vrhunskih transfera u proteklim mjesecima. Dani Olmo mu je uz Alvara Moratu najveći dragulj i prelazak Španca u redove nekog od velikana sigurno bi i njemu donijelo dosta.

Olmo je u dresu Leipziga odigrao 148 utakmica i ima učinak od 29 pogodaka i 34 asistencije. Za prvi tim Dinama je nastupio u 124 utakmice uz učinak od 34 gola i 28 asistencija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi