Počeli pregovori o transferu Edina Džeke?
Engleski velikan vidi Džeku kao idealno pojačanje za svoj napad (Foto: EPA)

Monchi protiv prodaje, ali...

Počeli pregovori o transferu Edina Džeke?

M. Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH i napadač italijanske Rome Edin Džeko mogao bi do kraja januara promijeniti klub. Roma je navodno spremna da proda 31-godišnjeg bh. napadača. Rukovodstvo rimskog tima je najavilo radikalne promjene u ekipi sa kojim su već počeli, a na kraju bi mogli prodati trenutno najvažnije igrače tima.

Među njima je i Edin Džeko. Interes za bh. fudbalera je ogroman, ranije se povezivao sa timovima iz Kine i Meksika, a posljednjih dana se Edin spominje kao potencijalno pojačanje Chelseaja.

Londonski Plavci žele angažovati kvalitetno pojačanje u januarskom prelaznom roku. Menadžeru Antoniju Conteu predložen je napadač West Hama Andy Carroll, ali Conte neće ni da čuje za ovog fudbalera.

Zato bi Džeku rado vidio u svom timu. Bh. fudbaler ima veliko iskustvo, dobro poznaje engleski fudbal i Conte ga vidi kao idealno rješenje za napad svog tima.

Navodno, ekipa sa Stamford Bridgea je već počela pregovore sa Romom oko potencijalnog transfera Džeke. Spremni su izdvojiti nešto više od 20 miliona eura i sada se čeka odgovor rukovodstva Vučice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sportski direktor tima Monchi je jedini protiv prodaje bh.napadača. On bi Džeku rado vidio u timu do kraja sezone, ali će se konačna odluka donijeti u narednim danima.

Džeko ove sezone igra nešto slabije u odnosu na prethodnu i postigao je 12 golova u 26 nastupa u svim takmičenjima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haris
Volio bih da Edin ostane u Rimu. Cini mi se da se i on tu dobro osjeca ali....
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi