Dinamov dragulj iz Jajca: Bez razmišljanja sam odbio Chelsea

Dinamov dragulj iz Jajca: Bez razmišljanja sam odbio Chelsea

Nogometaša iz BiH puna je maksimirska svlačionica. Samo u prvom timu su Izet Hajrović, Armin Hodžić, Emir Dilaver i Amer Gojak, u juniorima su Alen Dejanović, Sudo Behram i Vedad Radonja, dok za kadete uz Ajdina Hasića igra Edin Julardžija koji je, prema mišljenjima stručnjaka, jedan od najboljih Dinamovih mladih nogometaša.

Julardžija trenutno nastupa pod zastavom Hrvatske, međutim njegovi korijeni su u Jajcu, u pet kilometara udaljenom selu Bešpelj, odakle je njegov otac Dino odselio u Zagreb i tamo se skrasio.

Iako ima tek 17 godina, Julardžija je već zapao za oko brojnim evropskim velikanima. Prate ga skauti Fiorentine, Milana, Valencije i Lazija, a 2014. godine za njega je ponudu poslao Chelsea, koju je ovaj odbio. I to bez razmišljanja.

"U Dinamu sam od malena. To je moj prvi klub. Ovdje se osjećam kao kod kuće i nisam morao puno razmišljati kada je stigla ponuda iz Chelseaja. Mislim da je moj ostanak u klubu bio ispravna odluka", kazao je Edin, prenosi 100posto.hr.

Julardžija je inače najbolji strijelac Dinamove kadetske selekcije. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

qaa18
u 27 km udaljenom Bešpelju da budemo precizni....???!!!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi