Dino Arslanagić pred transferom u Fenerbahče

Veliki transfer za defanzivca

Dino Arslanagić pred transferom u Fenerbahče

Midhat Šljivak

Fenerbahče bi u narednoj sezoni mogao imati jednog bh. fudbalera u svojim redovima.

Defanzivac Dino Arslanagić (26) nalazi se na korak od potpisa za turskog velikana, a transfer bi trebao biti gotovo u ponedjeljak.

Ovaj 26-godišnji štoper postigao je dogovor sa Fenerom. Dogovorena je saradnja na dvije sezone uz mogućnost produžetka ugovora na još jednu godinu i preostalo je da se istanbulski tim dogovori sa Antwerpenom o odšteti.

To međutim neće biti nikakav problem i ovaj bh. fudbaler sa belgijskim pasošem će vjerovatno obući dres turskog velikana.

Odlazak Arslanagića će svakako biti veliki udarac za Antwerpen. Arslanagić je bio fantastičan u paru sa iskusnim Jelleom Van Dammeom, ali kako stvari stoje, nijedan od njih neće nositi dres ovog tima naredne sezone.

Dino Arslanagić je veoma interesantno ime za bh. javnost. Igrao je za sve omladinske selekcije Belgije, ali se konstantno povezivao sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

Međutim, iako je interes o nastupu za BiH postojao, Arslanagić nikada nije dobio poziv među Zmajeve.

Čak je i današnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Deni Milošević, koji je sa Arslanagićem igrao za Standard iz Liježa, prije nekoliko godina istakao kako je uvjeren da će Dino igrati za BiH.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"O Dini vam mogu samo najbolje govoriti, jer mi je veliki prijatelj, a i odličan je igrač. Da li će igrati za BiH? Mislim da hoće, ne trebate mnogo brinuti. Ja se nadam da ćemo obojica uskoro zajedno nastupati za BiH", kazao je Milošević.

Arslanagić je pored Standarda i Antwerpena igrao još za Lille i Mouscron.

Top Komentari

Eno30
Nevide nasi talente kad bude igro za drugu reprezentaciju onda ce biti da su ga zvali nije se odazvo tako to kod nas biva
0 2
Keno
Neka je zato sve one godine igrao sranjes za nas, a ne ovaj momak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi