Dino Hasanović nakon odlaska iz Veleža pronašao novi klub u BiH
Hasanović je bio ljubimac navijača Veleža

Nije dugo bio bez angažmana

Dino Hasanović nakon odlaska iz Veleža pronašao novi klub u BiH · Saznajemo

Dino Hasanović ostaje u elitnom rangu bh. nogometa.

Dino Hasanović ostaje u elitnom rangu bh. nogometa.

Hasanović se prije par dana razišao sa FK Velež, a odmah se povezivao sa nekoliko klubova.

Potpisao je ugovor na godinu dana sa Slogom iz Doboja.

Prethodno se razišao sa Veležom, gdje je imao problema sa povredama u posljednje vrijeme.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je donesena odluka kojom naš Klub, po isteku aktuelnog ugovora sa Dinom Hasanovićem, neće računati na usluge našeg dosadašnjeg fudbalera.

Oglasi

Neugodne povrede koljena zbog kojih je morao biti podvrgnut nizu operacija primorale su ovog beskompromisnog veznog igrača da duži vremenski period odsustvuje sa terena, nakon čega nije uspio u potpunosti povratiti punu takmičarsku formu i nametnuti se trenerima prvog tima Rođenih.

Uvažavajući interese igrača, ali i interese i ambicije Fudbalskog kluba Velež u narednoj sezoni, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, u profesionalnoj i iznad svega prijateljskoj komunikaciji, donesena je odluka po kojoj našem fudbaleru neće biti ponuđen produžetak zajedničke saradnje za narednu takmičarsku sezonu, a koja prema trenutnom ugovoru ističe sa današnjim danom", napisao je, između ostalog, u saopštenju FK Velež.

Mnogi navijači Veleža smatrali su da je Hasanović trebao ostati u Veležu, a posebno kada se saznalo da se potpuno oporavio i da je spreman za nove izazove.

On je brzo reagovao i potpisao za Slogu na godinu dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada ga očekuju novi izazovi u timu Vlade Jagodića, te će sigurno biti pojačanje u veznom redu. Poznat je Hasanović kao borac koji ostavlja srce na terenu i navijači to uvijek cijene.

Hasanović je u našoj zemlji nastupao i za GOŠK, Željezničar, te Čelik.

Top Komentari

Mostarac94
Sretno Dino majstore !
2 0
CRVENIDJAVOLI1922
Ovako je trebala naša Uprava sa njim na posudbu ga poslati pola sezone, sezonu i vidit na čemu smo sa njim. Ali DAJ BOŽE da se vrati u onu formu.MUSVDG.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi