Najveća nada Dinama stiže u reprezentaciju BiH!

Dobio je poziv

Najveća nada Dinama stiže u reprezentaciju BiH!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina već godinama "regrutuje" igrače u omladinske selekcije u inostranstvu obzirom da mnogi od talenata vode porijeklo iz naše države. 

U budućnosti će reprezentacija BiH vjerovatno biti bogatija i za jednu od najvećih nada zagrebačkog Dinama, Dinu Mizića.

Naime, Mizić je već dobio poziv da nastupa za juniorsku reprezetnaciju BiH i to u sklopu novembarskih kvalifikacionih utakmcia protiv Bugarske, Republike Irske i Crne Gore, pišu zagrebačke Sportske novosti.

Ovaj 18-godišnjak igra na poziciji igra na poziciji štopera, visok je 185 centimetara te odlično igra s obje noge, iako mu je "ljevica" jača strana.

"Sudeći po mišljenju onih koji gledaju sve utakmice mlađih kategorija 'modrih', bila bi šteta da se Hrvatska odrekne takvog potencijala. Traži Hrvatski nogometni savez talente po dijaspori, što je za svaku pohvalu, ali u našem dvorištu izgleda da bolje vide – susjedi", pišu SN.

Inače, Mizić je rođen u Zagrebu i ranije je nastupao za U15 selekciju Hrvatske, a bh. držaljanstvo je dobio po ocu Ismaru koji je iz Bihaća.

Talentovani štoper je još prije dvije godine promijenio sportsko državljanstvo i nikada nije krio emocije prema Bosni i Hercegovini pa ovaj izbor na kraju možda i ne predstavlja iznenađenje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
**** vas juniorska. Ima 18 zovi u seniore. Ovako ces samo kod njih upaliti alatm (ako bude taj kalibar za reprezentativca)
9 1
Realist
Kakav ste naslov stavili ja mislio odose Josipovic ili Baturina, a ne Mizic.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi