Nestvaran promašaj defanzivca Manchester Uniteda

Kako je ovo moguće?

Nestvaran promašaj defanzivca Manchester Uniteda

Edmir Škorić

Manchester United na poluvremenu utakmice 24. kola engleske Premier lige protiv Leicestera vodi sa 1:0, a moglo je biti lako i 2:0, ali se obrukao defanzivac domaćeg tima.

Leicester je vezao tri pobjede i pokazao se kao jako efikasan tim, te je na Old Traffordu od starta meča krenuo da se nadigrava sa favorizovanim domaćinima.

Moglo se to lako isplatiti gostima, no David de Gea je sa dvije vrhunske odbrane sačuvao mrežu, da bi Marcus Rashford na drugoj strani postigao pogodak za 1:0.

Gol engleskog reprezentativca iz 25. minute doveo je United u sjajnu poziciju, no bilo bi mnogo lakše sve da je Diogo Dalot u 37. minuti iskoristio zicer.

Dalot je povukao napad, poslao zatim loptu desno do Bruna Fernandesa, a akcija portugalskih reprezentativaca završena je neslavno nakon što je Dalot loše zahvatio loptu na nekoliko metara od gola Leicestera.

Bila je to zlatna šansa da se možda riješi pitanje pobjednika, a ovako United čeka težak posao u nastavku meča jer će sasvim sigurno i gosti nastaviti s napadima uvjereni da mogu barem do boda.

Dalotov promašaj možete pogledati OVDJE.

United bi u slučaju pobjede bio čvrsto na trećem mjestu sa 49 bodova, pitanje plasmana u Ligu prvaka skoro da je riješeno, ali na Old Traffordu vjeruju da mogu do malog čuda i da na kraju završe sezonu osvajanjem titule.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno u live tabeli United ima 49 bodov a, City 52, a vodeći Arsenal 54 boda, ano do kraja ima 14 kola i sve je i dalje otvoreno i bodovna razlika između timova na vrhu uopšte nije tako velika i nedostižna.

Ali za početka, Manchester United mora da koristi šanse kakvu upravo u prvom dijelu današnjeg meča nije iskoristio Dalot.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi