Direktor bundesligaša nahvalio Džeku: Igrač svjetske klase
Foto: SportSport.ba

I danas ga pamte

Direktor bundesligaša nahvalio Džeku: Igrač svjetske klase

U Njemačkoj se i danas sjećaju kakve je svojedobno partije u Bundesligi pružao naš Edin Džeko.

Epizoda bh. napadača u Bundesligi trajala je od 2007. do 2011. godine, u tom razdoblju je uspio s Wolfsburgom da osvoji i titulu, a u tamošnjoj javnosti i danas biranim riječima govore o njemu.

Da se nakloni Džeki uoči nadolazeće utakmice između Rome i Borussije M'Gladbach nije propustio ni sportski direktor njemačkog tima Max Eberl, koji je, između ostalog, izjavio kako je naš kapiten igrač - svjetske klase.

"Edin je igrač svjetske klase, dovoljno je vidjeti samo šta je uradio za Romu. Naravno, mi u Njemačkoj ga nismo zaboravili. Pamtimo ga po onome što je pružao u dresu Wolfsburga", izjavio je Eberl, pa potom pohvalio i Džekin sadašnji tim:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Za postizanje odličnih rezultata trebate imati dobre i talentovane igrače. Roma ima dobar sastav, za nas je utakmica protiv njih jako važna i od samog starta ćemo ići ka pobjedi", dodao je.

Roma i Borussia M'Gladbach se inače sastaju u četvrtak s početkom u 18:55 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi