Direktor Partizana potvrdio, crno-bijeli žele pojačanje iz Arsenala!

Savo Milošević preuzeo posao u svoje ruke

Direktor Partizana potvrdio, crno-bijeli žele pojačanje iz Arsenala!

Partizan je prije nekoliko dana prodao Ricarda Gomesa Sharjahu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za tri miliona eura i dodatne bonuse.

Zbog toga se u Humskoj sada očekuju nova pojačanja, ali su crno-bijelima već promakla neka koja bi sigurno bila velika.

Ipak, Arsenal će u svoje redove pokušati dovesti Arsenalovog Japanca Takumu Asana.

Srbijanski mediji su i ranije prenosili senzacionalne špekulacije da bi Asano mogao stići u Partizan, a crno-bijeli izgleda ozbiljno misle, pa još nisu odustali od mogućnosti da realizuju transfer 24-godišnjeg ofanzivca.

Takuma Asano se nije uspio izboriti za mjesto u prvom timu Arsenala, kluba u koji je 2016. godine stigao iz rodnog Japana za četiri miliona eura.

On je prošlu sezonu proveo na posudbi u Hannoveru koji je ispao u 2. Bundesligu i koji nije želio otkupiti njegov ugovor.

Vjeruje se da Topnici za svog ofanzivca žele dva miliona eura, što je cifra koju u ovom trenutku Partizan ne može izdvojiti - bez obzira na zaradu od Gomesovog transfera.

Crno-bijeli se ipak nadaju da će kroz pregovore uspjeti sniziti cijenu ili dovesti Asana, koji ima ugovor sa Arsenalom do sljedećeg ljeta, na posudbu. Upravo bi posudba vjerovatno bila bolja opcija sa Partizan.

Da Partizan radi na transferu Asana i da je sada stvari u svoje ruke uzeo lično trener Savo Milošević potvrdio je i sportski direktor beogradskog kluba Miloš Vazura u razgovoru za Žurnal.

"Pita se i Arsenal... Savo Milošević vodi tu priču", izjavio je Vazura na temu potencijalnog transfera Takume Asana.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, Asana je Arsenal, osim u Hannover, u prošlosti slao na posudbu i u Stuttgart (dvije sezone).

Vrijedi podsjetiti i da je Partizan ovog ljeta uspio iz Rome na posudbu dovesti mladog napadača Umara Sadiqa uz naknadu od 100.000 eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
"Ipak, Arsenal će u svoje redove pokušati dovesti Arsenalovog Japanca Takumu Asana." Bravo...
4 1
dr.nele
Haj nemojte zamjeriti moglo se svakom desiti ba
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi