Direktor Venla: Mnogo je klubova zainteresovano za Sušića

Oživio karijeru u Holandiji

Direktor Venla: Mnogo je klubova zainteresovano za Sušića

Transfer u Eredivisiju, odnosno holandski Venlo, ispostavio se kao vrlo dobar potez za karijeru Tina Svena Sušića (27).

Ovaj nekadašnji reprezentativac BiH od odlaska iz Hajduka prolazio je kroz veoma turbulentan period. Osim što se nije naigrao u Genku koji je inkasirao za njega dva miliona eura, na kapaljku je priliku dobijao i u Maccabiju, a potom Royal Atwerpenu, da bi ovog ljeta kao slobodan igrač otišao u Venlo.

Obzirom da mu je karijera bila u rapidnom padu, ni u Venlu nisu imali velika očekivanja. Sa Sušićem su potpisali jednogodišnji ugovor s opcijom produženja, a kako je u međuvremenu bh. nogometaš u potpunosti bljesnuo, tako se i Venlo osigurao i aktivirao klauzulu kako na kraju sezone ne bi mogao otići bez obeštećenja.

Da za Sušićem vlada veliko interesovanje na tržištu potvrdio je i sportski direktor Venla Stan Valckx.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"U posljednje vrijeme je bilo mnogo klubova koji su bili zainteresovani za Sušića. Zato smo zadovoljni što će ugovorom za Venlo biti vezan i naredne sezone", kazao je Valckx, priznaviši kako bi u slučaju prodaje volio da se radi o iznosu sa sedam cifara.

Uzimajući u obzir partije koje pruža u ovoj sezoni, kao i spremnost Venla da na njemu zaradi, mediji u Holandiji pišu kako Sušić ima potencijal da ovog ljeta napravi lijep iskorak u svojoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi