Tino Sven Sušić ove zime mijenja klub?
Foto: VVV Venlo

Sjajnim igrama skrenuo pažnju

Tino Sven Sušić ove zime mijenja klub?

Tranfser u holandski Venlo za Tina Svena Sušića se ispostavio kao više nego dobar potez u karijeri.

Otkako je napustio Hajduk ovaj nekadašnji reprezentativac BiH se tražio po Genku, Maccabiju, pa i Anwerpenu, ali kako se niti u jednom od nabrojanih klubova nije naigrao, odlučio je ljetos prihvatiti poziv iz Holandije i potpisati za Venlo. I nije pogriješio.

Iza sebe Sušić ima odličnu polusezonu tokom koje je postigao i pet pogodaka, a mediji u Holandiji pišu kako je pod upitnikom da li će ostati u Venlu, jer brojni klubovi, kako iz Eredivisie tako i ostalih liga, već uveliko pokazuju interesovanje za njegovim uslugama.

Jedan od njih je i Groningen, čiji je Danny Buijs procijenio kako bi naš internacionalac na najbolji način zamijenio Ritsu Doana koji je na pragu odlaska, međutim u Venlu po pitanju eventualnog transfera Sušića i nisu pretjerano zabrinuti.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Sušić može otići samo ako dođe dobra ponuda, mada ne mislim da će otići ove zime", kazao je sportski direktor Stan Valckx.

U minuloj polusezoni Sušić je bio jedan od najstandardnijih igrača Venla. Od 17 utakmica propustio je tek jednu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi