Venlo aktivirao klauzulu za Sušića
Foto: VVV-Venlo

Preporodio se u Holandiji

Venlo aktivirao klauzulu za Sušića

Tino Sven Sušić konačno je došao na svoje. Od odlaska iz Hajduka karijera je bila u rapidnom padu, minutažu gotovo da i nije imao, no nakon što je Belgiju zamijenio Holandijom počeo je pružati partije kakve su mu uostalom 2014. godine, ma šta neko mislio, bile donijele mjesto u reprezentaciji BiH.

Zbog svih turbulencija kroz koje je prolazio ni Holanđani nisu pretjerano vjerovali Sušiću. U ljeto prošle godine dali su mu jednogodišnji ugovor, no obzirom da je danas jedan od najbolje ocijenjenih igrača u redovima Venla, ne iznenađuje što su čelnici kluba odlučili aktivirati klauzulu i zadržati bh. nogometaša u svojim redovima.

Mediji u Holandiji pišu da će tako Sušić nositi Venlov dres i u narednoj sezoni, mada nije isključeno ni da dođe do transfera več ovog ljeta, pogotovo jer, kako se navodi, nije tajna da za bivšim reprezentativcem BiH vlada interesovanje na tržištu.

"Sušić može igrati na više pozicija. Kreativan je, ima dobar udarac, pa tako i često postiže golove", sipao je hvalospjeve nedavno sportski direktor Stan Valckx.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ove sezone Sušić je jedan od najstandardnijih igrača Venla, odigrao je ukupno 20 utakmica, a postigao je pritom i pet pogodaka. Ukoliko nastavi ovako, ne bi bilo iznenađujuće da uskoro ponovo postane reprezentativac BiH.

Top Komentari

Mele
Nije amidza selektor, Robi ga nece sigurno zvati nikad, bez obzira na formu, zaradio mu je otac milione, prodao ga u 3 kluba, za sada neka ga tu gde je, daleko od repke, jer tesko da bi i u Brazil isao da nije preko amidze.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije