Dirk Kuyt vrijeđao Sheriff Tiraspol
Foto - Screenshot

Nizozemac nije imao milosti

Dirk Kuyt vrijeđao Sheriff Tiraspol

M. Šljivak

Sheriff Tiraspol nalazi se jako blizu plasmana u grupnu fazu Lige prvaka.

U prvom susretu play offa moldavski prvak je deklasirao zagrebački Dinamo sa 3:0 i u revanšu će imati veliku šansu da ostvare plasman među 32 najbolje ekipe Evrope.

O Sheriffu je sinoć kao stručni konsultant govorio legendarni nizozemski fudbaler Dirk Kuyt koji je bio veoma oštar.

Kuyt smatra kako ekipe poput Sheriffa nemaju šta da traže u takmičenju kao što je Liga prvaka.

"Znam da je Liga prvaka takmičenje za šampione, ali timovi poput Sheriff Tiraspola nemaju šta tražiti u u Ligi prvaka", poručio je Kuyt.

Očigledno da Kuyt želi u najelitnijem evropskom takmičenju gledati samo najbolje timove Evrope. Za njega male ekipe nemaju mjesta, ali na njegovu žalost morat će da ih gleda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Legendarni nizozemski fudbaler profesionalnu karijeru završio je 2017. godine u dresu Feyenoorda, a u bogatoj karijeri igrao je još za Fenerbahče, Liverpool i Utrecht.

Sa Redsima je 2007. godine igrao finale Lige prvaka u kojem je tim sa Anfielda u Atini poražen od Milana sa 2:1.

Promo

Top Komentari

Husrefbeg22
Levat. Sada je Serif (Mubarek Olsun) bolji nego njegov fejenord. To je realnost.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi