Kuyt odlazi u trenere, pronašao i angažman

Dobio posao u bivšem klubu

Kuyt odlazi u trenere, pronašao i angažman

Proslavljeni holandski fudbaler Dirk Kuyt (37) vraća se u Feyenoord, ali kao trener.

Kuyt je u ljeto prošle godine odlučio da stavi tačku na svoju bogatu fudbalsku karijeru i uplovi u trenerske vode. Priliku da se usavršava dobio je najprije u četveroligašu Quick Boysu, u kojem je ujedno i ponikao, a sada je dobio priliku da kao trener radi u Feyenoordu.

U ovom slavnom holandskom klubu ne zaboravljaju svoje legende i Kuytu su u ruke dali juniorsku momčad Feyeenorda, a sličan trenerski put je također slijedio i Giovanni van Bronckhorst. Prije nego što je preuzeo seniore on je, za razliku od Kuyta, dobio najprije drugi tim da vodi.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Svojevremeno Kuyt je za Feyenoordov dres nosio u dva navrata (2003-2006/2015-2017), a kroz karijeru je još igrao za Utrecht, Liverpool i Fenerbahče.

Za fudbalsku reprezentaciju Holandije je odigrao preko 100 zvaničnih utakmica i pritom postigao 24 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije