Feyenoordu dolaze bolji dani? Dvije legende će upravljati njime
EPA

Javljaju mediji u Nizozemskoj

Feyenoordu dolaze bolji dani? Dvije legende će upravljati njime

Nekadašnji fudbaler Liverpoola Dirk Kuyt od naredne sezone će voditi prvi tim Feyenoorda, javljaju mediji u Nizozemskoj.

Poslije bogate karijere Kuyt se okrenuo trenerskom poslu, a nakon što je iskustvo sticao radeći s juniorima Feyenoorda, sada mu se smiješi posao u prvom timu ovog trofejnog kluba.

Iako sadašnjem treneru Dicku Advocaatu ugovor ističe u ljeto 2021. godine, navodno su u Feyenoordu odlučili da nagrade Kuyta koji je, kako prenose tamošnji mediji, već odlučio i ko će mu asistirati.

Prvi Kuytov saradnik će navodno nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda i Barcelone Henrik Larsson koji je u proteklom periodu radio u nekoliko švedskih klubova.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

S Larssonovim imenom u Feyeenordu su vrlo dobro upoznati, s obzirom da je i njihov dres nosio od 1993. do 1997. godine, kada je otišao u Celtic, a potom Barcelonu s kojom je 2006. bio šampion Evrope.

Feyenoord je zauzimao treće mjesto u Eredivisiji u trenutku kada je odlučeno da se sezona prekine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti