Rožman sa nestrpljenjem očekuje derbi, Ziljkić pohvalio Željezničar

Veliki derbi igra se u nedjelju od 20:30 sati

Rožman sa nestrpljenjem očekuje derbi, Ziljkić pohvalio Željezničar

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nakon press konferencije FK Željezničar jutros u Plavom salonu Grbavice, danas su se medijima pred vječiti sarajevski derbi obratili i iz FK Sarajevo.

Riječ su dobili šef struke Simon Rožman i kapiten Almedin Ziljkić.

Svjesni su koliko klubu i navijačima znači eventualna pobjeda u derbiju, te žele u nedjelju dati svoj maksimum.

"Što se nas tiče, jedva čekamo utakmicu. Imamo opet šansu da se svima pokažemo u najboljem izdanju. Želimo igrati kao i do sada, prezentirati se tako da ljudi imaju šta vidjeti, te da budu sretni i veseli.

To je osnovni cilj od samog početka. Dosta je bilo govora o tome da je utakmica specifična, a jasno je da će suparnik biti na nivou energije na kojoj do sada nije bio. Želim da su moji igrači takvi na svakom treningu, nije bitno ko je na drugoj strani. Oni imaju iskusnu ekipu, neće to biti otvoren meč, ali mi mislimo o sebi.

Atmosfera je super, dobro se radi, igrači su sve bolji i bolji i sitnice idu u smjeru u kojem to želimo. Što se tiče igračkog kadra, Mulalić je povrijeđen, pa ćemo vidjeti šta i kako", rekao je Rožman u uvodnom obraćanju.

Kako reagujete na konstataciju Nermina Bašića da nije sve u parama i da je prednost Željezničara igrači iz omladinskog pogona?

Oglasi

"Svaki trener ima svoje argumente, svaki trener ima svoju viziju. Želimo da igramo brzo, sa što više šansi i što više golova. Svi trebaju biti u ulozi tima, vidi se na treninzima da su svi svjesni konkurencije i to je moja želja".

Da li imate pritisak pred derbi, Sarajevo odavno već ne zna za pobjedu u derbiju?

"Ne. Ja sam novi tu, historija je svakako bitna, kakva god da je. Ja ne mogu utjecati na neke faktore, ne brinem o tome, mogu utjecati šta će biti danas na treningu, šta će biti na utakmici..."

Željezničar slabo igra u gostima, kako gledate na to?

"Neću reći kako ćemo igrati, ali zna se kako igramo. Želimo biti dominantni u svakoj sekundi utakmice, želimo biti agresivni i visoko gore".

Oglasi

Opis nije dostupan.

Poznajete se sa Bašićem iz Slovenije, igrali ste pet puta. Koliko to može pomoći?

"Poštujem kolegu. Tu nema prijatelja kada je utakmica. Prvenstvo u Sloveniji je drugačije nego ovdje, tako da sada igra moja ekipa protiv njegove. Nadam se da ćemo mi pokazati šta imamo, kapiten može reći o svlačionici i mislim da smo na pravom putu da budemo na razini. Vjerujem u naš proces".

Riječ je dobio i Ziljkić.

"Analizirali smo igru Želje, iskreno nije bitno da li su u krizi ili ne, ozbiljna su ekipa. Na nama je da uđemo ozbiljno u meč i nadam se da će sve biti kako radimo na treninzima".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treći derbi je ovo za Ziljkića.

"Puno smo razgovarali u svlačionici, ostala je okosnica tima, te se nadamo da nećemo ponoviti iz prošlog derbija. Ako Bog da, želimo ući smirene glave i na kraju obradovati navijače. Željo je ozbiljna ekipa, to opet ponavljam. Derbi je derbi, vidite to svugdje u svijetu".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
sredinotabelasi
0 1
south
Bum ga ispusil slovenac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi