Zdravstveni bilten FK Sarajevo pred derbi: Dvojac propušta Željezničar

Rožman će vjerovatno krenuti od prve minute sa Radovićem

Zdravstveni bilten FK Sarajevo pred derbi: Dvojac propušta Željezničar

Samir Mlaćo

U FK Sarajevo sve je spremno za vječiti sarajevski derbi koji se igra u nedjelju.

Ipak, Simon Rožman neće na raspolaganju imati sve nogometaše.

Od povrede se nisu oporavili Elvir Duraković i Enedin Mulalić, što su potvrdili sa Koševa.

"Stanje u ekipi je zadovoljavajuće i sve ide po već ranije ustaljenom planu. Svi igrači su u full trenažnom procesu osim Enedina Mulalića i Elvira Durakovića, koji sa medicinskim timom rade na saniranju ranije zadobijenih povreda", rekao je fizioterapeut bordo tima Ismar Hadžibajrić.

Konkretno se dotakao Durakovića i Mulalića.

"Mulalić je u posljednjoj fazi oporavka nakon povrede skočnog zgloba i oštećenja ligamenata. Polako se priključuje treninzima prvog tima.

Oglasi

Duraković se vratio treninzima po specijalnom planu", rekao je Hadžibajrić.

Kod FK Sarajevo nema kartoniranih igrača, a po dva žuta kartona imaju Muharem Trako, Marin Aničić, Muhamed Šahinović i Mirza Mustafić.

Press konferencija FK Sarajevo zakazana je za 15 sati, a jutros je održana press konferencija FK Željezničar.

Šef struke Plavih sa Grbavice Nermin Bašić pohvalio je klub sa Koševa, što je zaista lijep potez pred najveći bh. derbi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znamo svi koliko je Sarajevo uložilo zadnje dvije godine. Moram biti objektivan, oni prave dobre stvari i mislim da su klub poredali dobro. Doveli smo mog kolegu iz Slovenije, kvalitetan je čovjek i trener, imali smo dosta susreta. Drago mi je da je takav trener došao u BiH.

Ako gledamo ulaganje, novac, transfer, možemo opet reći da su dali jedan gol više od nas. Na kraju ćemo vidjeti gdje će ko završiti. Favoriti jesu, igraju na Koševu, ali i mi imamo svoju računicu. Želimo se priključiti gornjem dijelu tabele, imamo vjeru i znamo da možemo", rekao je između ostalog Bašić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
nikad cuo niza jednog him igraca klub sa sredine tabele
0 1
King_Kenny
...ovog NK Ćmelju ako ne mozemo rijesiti sa drugom postavom onda trebamo ugasiti klub skroz...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi