Diskutabilna situacija koja je izazvala dosta bure u Seriji A

Sa meča Atalanta - Verona

Diskutabilna situacija koja je izazvala dosta bure u Seriji A

A. Čaušević

Bez obzira na VAR tehnologiju sudije u Italiji još uvijek ponekad prave neshvatljive propuste. 

Atalanta je u 15. kolu Serije A s 3:2 pobijedila Veronu, a susret je obilježila situacija iz 23. minute kada su gosti poveli s 0.1.

Naime, golu je prethodilo nepravilno izvođenje auta gostujućih fudbalera. Aut je izveo Faraoni, dok je istovremenu loptu u rukama držao Rrahmani dok je bio u terenu.

Sudija meča Valeri je priznao gol, a njegove kolege iz VAR sobe su napravile veliki propust jer mu nisu sugerisali da su se na terenu nalazile dvije lopte.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim zbog dvije lopte na terenu gol je trebao biti poništen i iz razloga što aut nije izveden s odgovarajuće pozicije.

Ipak, na kraju meča s obzirom na pobjedu navijači Atalante će vjerovatno zaboraviti ovaj sudijski propust. Za važan trijumf u 93. minuti pogodio je Djimsiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije