Divljanje navijača i bacanje noža skupo koštali Konyaspor

Žestoka kazna za turski tim

Divljanje navijača i bacanje noža skupo koštali Konyaspor

M. Šljivak

Turski fudbalski savez žestoko je kaznio Bešiktaš i Konyaspor zbog navijačkih nereda tokom utakmice Superkupa prošle nedjelje.

Navijači oba tima su napravili pravi haos na stadionu. Bacali su sve i svašta s tribina na teren, a navijači Konyaspora su čak bacili i nož na portugalskog fudbalera Ricarda Quaresmu.

To ih je na kraju skupo koštalo. Tim naših Denija Miloševića i Amira Hadžiahmetovića u narednih pet domaćih utakmica biće bez navijača, a kažnjeni su i novčano sa 100.000 eura.

Nije bez kazne prošao ni turski prvak Bešiktaš. Oni će prvu domaću utakmicu nove sezone igrati pred praznim tribinama.

Podsjetimo, u meču Superkupa koji je protekle sedmice odigran u Samsunu, Konya je slavila s 2:1 i tako je došla do novog trofeja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi