Divlje svinje uništile teren bh. kluba: "Ovo nije za ismijavanje"

U narednim danima radna akcija

Divlje svinje uništile teren bh. kluba: "Ovo nije za ismijavanje"

FK Bosna Mionica, klub koji se takmiči u 2. ligi FBiH (Sjever), suočava se s nesvakidašnjim problemom.

I dok u ovom periodu većina fudbalskih kolektiva brine o tome kako pojačati svoje redove, za ljude iz Bosne u ovom trenutku najveća briga je teren koji je preko noći uništen od strane - divljih svinja.

Fotografije uništenog terena objavljene su i na stranici Bosne, čiji se čelnici pitaju postoji li način da se teren, kao i eventualno prisustvo djece, zaštiti od napada ovih životinja.

U nastavku prenosimo saopštenje koje su objavili iz kluba.

"Neki će sigurno ovo da iskoriste kako bi se ismijavali, ali ono jedino što trebamo jeste da se zabrinemo, jer svi znaju da se samo nekih 30-ak metara od stadiona nalaze prve kuće i prva domaćinstva. Žalosno je šta nam je divljač uradila od stadiona, pitamo se da li ima neko rješenje kako da ga zaštitimo jer svi znamo da se naša djeca svakodnevno igraju na ovom travnjaku, treniraju, te kako da ih sve zaštitimo da ne dođu u opasnost od napada istih životinja, jer kad su došle u naseljeno područje, sigurno su u stanju i da napadaju djecu i ljude koji im se nađu na putu", stoji u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Iz Bosne su također poručili kako će u narednim danima organizovati i radnu akciju saniranja štete na stadionu.

Top Komentari

vialli
Šta kaže lovačko društvo iz Mionice???
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi