Novi skandal u bh. nogometu ili neslana šala?

Gradina osvojila tri vrijedna boda

Novi skandal u bh. nogometu ili neslana šala?

S. Mlaćo

Iako se naredno kolo Druge lige Sjever igra već za vikend, bura nakon jučerašnjeg meča između Bosna Mionice i Gradina se ne stišava

Iako se naredno kolo Druge lige Sjever igra već za vikend, bura nakon jučerašnjeg meča između Bosna Mionice i Gradina se ne stišava.

Gradina je slavila 3:2, te tako ustala u trci sa Seonom, dok je Bosna sada na četvrtom mjestu. Gosti su do pobjede došli u posljednjim sekundama meča, a pravu uzbunu izazvao je anonimni nogometaš domaćeg tima koji je putem društvenih mreža poslao poruku u kojoj je naveo da su on i saigrači morali pustiti meč.

Organi zaduženi za Drugu ligu Sjever od sinoć su na nogama i očekuje se izjašnjenje članova Uprave FK Bosna Mionica, te nogometaša.

Da li se zaista desio skandal i namještanje utakmice ili je neko odlučio neslano šalom sve 'zakuhati', pokazat će vrijeme.

Pokušali smo kontaktirati dvije strane, no niko nije želio u javnost.

Iz FK Bosna Mionica su nam kazali da je najbolje da kontaktiramo predsjednika kluba Muhameda Divljanovića što smo i učinili.

Divljanović je kazao da ne zna zbog čega ga zovemo, pa dodao.

"Otkud vama moj broj? Nisam ja predsjednik kluba", kazao je Divljanović, te dodao da će nam poslati kontakt 'pravog' predsjednika.

Iako smo nakon razgovora to ponovo zamolili, nije odgovarao na naše poruke. Zbog čega, te ko je predsjednik FK Bosna, očigledno ne zna niko.

U OFK Gradina također bez komentara. Svi su mislima već na nedjeljnom derbiju sa Seonom.

Susret se igra od 14:30 sati, a iz Gradina navode da je ulaz besplatan, te najavljuju spektakl kakav se rijetko viđa u trećem rangu takmičenja.

"Nakon vrlo bitnih gostujućih bodova, Plave za vikend očekuje novi susret u Srebreniku a ovaj put protivnik će biti ekipa FK "Seona".

Pozivamo navijače našeg kluba da ponovo pruže dodatni vjetar u leđa našim momcima i da na kraju zajedno slavimo.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Ulaz je besplatan!", stoji na facebook stranici OFK Gradina.

Pod lupom organa Saveza svakako će biti meč u Srebreniku. Posebno se to odnosi na službena lica koja će biti na pravom ispitu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi