Dizdarević sa bijele tačke donio pobjedu NK TOŠK protiv FK Igman

Utakmica odigrana na jako teškom terenu

Dizdarević sa bijele tačke donio pobjedu NK TOŠK protiv FK Igman

E. Oštraković

Danas su u Tešnju utakmicu 16. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odigrali TOŠK i Igman iz Konjica, a pobjedu je ostvarila domaća ekipa.

TOŠK je u ovu utakmicu ušao kao favorit, ali gosti iz Konjica se nisu predavali. Veliki problem ekipama pravio je jako loš teren u Tešnju.

Već u 5. minuti viđena je prva šansa kada je šutirao Mujagić, ali je dobro intervenisao golman domaćih, Selimović.

Nakon toga TOŠK je imao dvije vezane prilike preko Delića i Mehića, ali nisu uspjeli da postignut pogodak za svoju ekipu.

Do kraja prvog poluvremenu najbolju utakmicu za domaće imao je Dizdarević u samoj završnici, ali nije uspio postići pogodak.

Drugo poluvrijeme počelo je sa po jednim žutim kartonom na obje strane, a već u 60. minuti gosti su ostali sa igračem manje.

Crveni karton dobio je Fočo, a samo osam minuta kasnije i TOŠK je ostao sa desetoricom, jer je pocrvenio Skopljak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mahmutović je u 72. minuti pogodio prečku, te se tada činilo da će gosti uspjeti odnijeti bod iz Tešnja.

Ipak, jedini gol viđen je u 82. minuti, a strijelac je bio Dino Dizdarević sa bijele tačke. Do kraja utakmice domaća ekipa je sačuvala svoju mrežu i ostvarila pobjedu.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi